Flottielje zeilen: wat is dat eigenlijk?

Flottielje zeilen: wat is dat eigenlijk?

Een zeilvakantie is misschien iets waar je al langere tijd van droomt. Logisch, want je komt zo op plekjes terecht die je normaal niet snel bezoekt. Als je geen ervaring hebt met zeilen, denk je misschien niet dat zo’n vakantie voor jou is weggelegd. Dit is een misvatting, want je kunt voor flottielje zeilen kiezen. In deze tekst vertellen wij je wat dit is, zodat je kunt bepalen of dit een goede invulling voor je vakantie is.

Zeilen in een groep

Bij een zeilvakantie denken veel mensen al snel dat ze op zichzelf en hun reisgezelschap aangewezen zijn. Je kunt inderdaad een zeilboot huren met je partner of je gezin, maar flottielje zeilen Kroatië behoort ook tot de mogelijkheden. In dat geval zeil je niet alleen, maar in een groep van maximaal tien jachten. De flottielje staat onder leiding van een ervaren begeleiders en samen varen jullie een vaste route door de Kroatische wateren.

Doordat een flottielje onder begeleiding staat van ervaren schippers, kun jij je volledig focussen op het zeilen. Je hoeft je niet druk te maken over het weer, de aanlegplaatsen en de route, want hier houden de schippers zich mee bezig. Hierdoor leer je op een veilige manier nieuwe vaarwateren kennen en is er bovendien voldoende ruimte om nieuwe zeilvrienden te maken.

Meevaren op het moederschip

Heb je geen of onvoldoende zeilervaring? Dan vind je het misschien geen fijn idee om zelf achter het roer van een zeiljacht of catamaran te staan. Begrijpelijk, maar gelukkig betekent dit niet dat een flottielje niets voor jou is. In plaats van zelf een zeilboot te besturen, kun je ook meevaren op het moederschip. Je huurt in dat geval één of meerdere hutten op deze boot, waardoor je het zeilen zelf overlaat aan de ervaren schippers.

Zelf zeilen behoort tot de mogelijkheden

Ook als je al wel zeilervaring hebt, kan flottielje zeilen leuk zijn. Je kunt er namelijk voor kiezen om zelf een zeiljacht of catamaran te huren en mee te zeilen met de flottielje. Doordat je zelf de controle hebt over de boot, word je alsmaar beter in zeilen. Toch sta je niet helemaal op eigen benen, want de ervaren schippers van het moederschip zijn in de buurt om je te helpen als dat nodig is. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat er iets misgaat en dat vind je misschien prettiger dan wanneer je alleen op zeilvakantie gaat.

Boek een flottielje

Ben je overtuigd en wil je in je aankomende vakantie graag flottielje zeilen Griekenland? Wacht dan niet te lang met boeken. Hoe eerder je boekt, des te meer mogelijkheden er zijn. Een zeilvakantie boeken kan online, waardoor je er de deur niet voor uit hoeft. Selecteer de bestemming, geef aan in welke periode je op vakantie wilt en kies een type boot. Je krijgt vervolgens te zien welke boten er allemaal beschikbaar zijn. Kies niet voor de eerste beste zeiljacht of catamaran die je tegenkomt, maar vergelijk de boten met elkaar voordat je een keuze maakt.

Wat is een Flottielje
Geen reactie's

Geef een reactie