Extra opbergruimte dankzij een bed?

Extra opbergruimte dankzij een bed?

Kinderen hebben vaak veel speelgoed en spullen. Maar helaas kan het nogal lastig zijn om voldoende opbergruimte te creëren in de kinderkamer. Wat nou als je speelgoed en andere spullen kan opbergen in het bed van je kind? Iedereen heeft toch een bed nodig maar je kunt dit dus ook combineren met opbergruimte. Zo neemt de extra opbergruimte geen extra ruimte in de kamer in beslag. Je kunt een boxspring met opbergruimte kopen bij een boxspring specialist zoals Boxspring Gekte. Dit type bedden zijn verkrijgbaar in zowel 1 persoons als 2 persoons bedden. Dus ook als jouw kind wat ouder wordt, of als je zelf wel wat extra opbergruimte kan gebruiken kun je kiezen voor een 2 persoons boxspring met opbergruimte.

Soorten bedden met opbergruimte

Er zijn verschillende soorten boxsprings en bedden met opbergruimte. Een veelvoorkomende soort is een bed met daaronder lades of één grote lade. Je kunt hierdoor gemakkelijk bij al je spullen door de lade uit te schuiven. Maar dat is ook direct een nadeel. Als je een wat kleinere kamer hebt is het niet altijd praktisch als je een lade moet uitschuiven. Je hebt dan natuurlijk wel genoeg ruimte nodig om dit te doen. Gelukkig zijn er ook andere mogelijkheden! Zo zijn er boxspring met opbergruimte in de box waar het matras op ligt. Je kunt het matras vervolgens omhoog openklappen waarna je bij je spullen kunt. Dit openklappen kan op verschillende manieren. Zo zijn er bedden waarbij het scharnier bij het hoofdeinde zit waardoor het bed meer openklapt als een soort krokodillenbek. De andere mogelijkheid is dat het scharnier aan de lange zijde zit. Per slaapkamer zal het verschillen wat het handigste voor jouw situatie is. Door middel van het fijne matras en een goede topper zul je alsnog veel comfort ervaren en merk je niets van alle spullen die onder je liggen als jij of je kind in het bed ligt.

De opbergruimte goed benutten

Omdat je matras omhoog gaat, kunnen bij het openklappen van de opbergruimte je deken en kussen gaan verschuiven waardoor je mooie opgemaakte bed niet meer zo netjes is. Daarom is het verstandig om spullen in het bed op te bergen waar je niet dagelijks of zelfs wekelijks bij moet zijn. Tenzij je niet anders kan natuurlijk als dit de enige of een van de weinige opbergruimtes in de kamer zijn. Spullen die slim zijn om op te bergen in de opbergruimte zijn onder andere winter-/zomerkleding zoals jassen maar ook dekbedden. Deze nemen vaak al veel ruimte in je kast in terwijl je ze maar weinig zult pakken, waarschijnlijk zo’n twee keer per jaar, één keer om het op te bergen en één keer om het tevoorschijn te halen. Hierdoor hoef je niet elke keer weer je dekbed en kussen goed te leggen als je spullen in of uit de opbergruimte hebt gehaald.

Bed met opbergruimte kiezen

Wanneer je een bed met opbergruimte gaat kiezen is het verstandig om op verschillende punten te letten. Belangrijk is om te kijken naar de kamer waar het bed komt te staan. Op welke manier is het makkelijkste hoe het bed openklapt en is de kamer hoog genoeg? Zo niet, dan kun je wellicht toch beter gaan voor een bed met een of meerdere lades zodat je niet de hoogte in hoeft om bij je spullen te komen. Zelf lijkt het me erg handig om een boxspring met opbergruimte te hebben. Je profiteert van het comfort dat een boxspring biedt én je hebt extra opbergruimte voor seizoensspullen en -kleding om op te bergen wat ruimte in je kast bespaart.

Opbergruimte boxspring
1 Reactie
  • Vincent Rondwijk
    Geplaatst op 17:32h, 06 oktober

    Ik heb ook gemerkt hoe handig het is wanneer je opbergruimte hebt in je bed. Zo worden je spullen niet zo stoffig en je kan er ook gemakkelijk extra dekens en kussens bewaren. Goed om te weten dat er ook boxsprings zijn met opslagruimte. Dit is een goede uitkomst!

Geef een reactie