Aan welke eisen moet een goed voetbaltenue voldoen?

Aan welke eisen moet een goed voetbaltenue voldoen?

Ben je op zoek naar voetbalshirts, dan zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Aan welke eisen moet het shirt dat jij wilt gaan kopen voldoen?

Het moet van de juiste club zijn

Het is een beetje een inkoppertje, maar ja, het is behoorlijk belangrijk dat je shirt van de juiste club is. Zowel als het gaat om het shirt waarin je zelf voetbalt, als wanneer het gaat om de kleding van een grote club waar je fan van bent.

In dat laatste geval zal het je zelf niet zo snel overkomen dat je iets van de verkeerde club aanschaft, je weet goed hoe de kleding eruit zou moeten zijn. Maar gaat het om een cadeau, dan wordt het een ander verhaal. Vraag nooit een ‘Madrid shirt’ of een ‘Manchester trainingspak’ voor je verjaardag. Er komen meerdere clubs uit deze steden, en voor je het weet krijg je kleding van de rivaal cadeau. Een PSG thuis tenue kun je al iets veiliger vragen, al blijft het belangrijk om duidelijk te zijn.

Voetbal je zelf voor een club, dan is de juiste kleding minstens zo belangrijk. Veel clubs werken hiervoor samen met een lokale sportwinkel. Maak hier gebruik van, en ga niet op internet zoeken naar een shirt in dezelfde kleuren. Vaak ontbreekt hierop bijvoorbeeld het logo van je vereniging, of blijkt het van een ander materiaal gemaakt te zijn dan de shirts waarin je teamgenoten spelen. Niet de bedoeling.

Het moet de juiste maat zijn

Natuurlijk moet je voetbalkleding de juiste maat hebben, of je het nu op het veld of in je vrije tijd draagt. Een te krap shirt sport niet lekker, maar ook een te wijd en te lang shirt is niet prettig om te dragen. Een te lang broekje is niet altijd een probleem, maar een te kort broekje, dat wil je jezelf en anderen ook niet aandoen. Goed passen valt dus altijd aan te raden, dat voorkomt dat je er op zijn zachtst gezegd niet op zijn best bijloopt.

Is het de juiste uitvoering?

Wat ook nog de moeite waard is om te checken, is de uitvoering van het tenue dat je koopt. Zowel bij amateurclubs als bij profclubs kan dit namelijk best eens veranderen. Bij amateurclubs is dat zeker niet jaarlijks, maar veranderen de tenues vaak wel eens in de paar jaar, omdat de aanbieder bijvoorbeeld op een ander materiaal overgaat. Bij profclubs veranderen de shirts ieder jaar. Wil je graag het meest actuele shirt in huis halen, is het raadzaam om even te kijken hoe dit er precies uitziet. Zo weet je zeker dat je in het juiste tenue rondloopt.

Aan welke eisen moet een goed voetbaltenue voldoen?
Geen reactie's

Geef een reactie