Een vakantie naar Canada, iets voor jou?

Een vakantie naar Canada, iets voor jou?

Ongerepte natuur, uitgestrekte landschappen, besneeuwde bergtoppen, groenblauwe meren en niet te vergeten, wildlife. Dit is in een notendop hoe je Canada kan omschrijven. Een enorm divers land dat voor elke reiziger wel iets te bieden heeft. Ben jij een natuurliefhebber, op zoek naar een vakantie waar je mooie wandelingen kan maken? Dan is Canada wat voor jou! Maar evengoed wanneer je op zoek bent naar een stedentrip, Canada heeft verschillende grote steden waar je je prima kan vermaken. In dit artikel vertellen wij je meer over dit diverse land. Ben jij van plan naar Canada te gaan? Lees dan snel verder

Een rondreis maken door Canada

In dit grote, diverse land kan je verschillende routes afleggen om het land te doorkruisen. Grofweg kan je op twee manieren een rondreis door Canada maken: door Oost-Canada en door West-Canada. 

Oost-Canada is op te splitsen in de volgende regio’s: Ontario, Quebec en Atlantic Canada. In dit gebied zijn vele natuurschatten, waaronder de Niagara Falls op de grens met de Verenigde Staten. De wereldsteden Toronto en Montreal zijn vrijwel te voet te ontdekken. Gemoedelijke steden waar je eenvoudig een paar dagen kan vertoeven.

West-Canada is in tegenstelling tot Oost-Canada een stuk heuvelachtiger en kent veel besneeuwde bergtoppen, groene bossen, watervallen en helderblauwe meren. Grote parken als Banff en Jasper National Park zitten aan deze kant van Canada. Ook walvissen, Orka’s en zeehonden zijn volop aanwezig in deze gebieden.  

Wanneer kan je het best een reis naar Canada maken?

Canada kent een heel ander klimaat dan we hier in Europa kennen. De beste reistijd Canada is er daarom niet echt. Je kan Canada vrijwel het gehele jaar door bezoeken, want elk seizoen heeft weer andere charmes.

Wanneer je in de lente gaat, ben je als reiziger vaak goedkoper uit. Dit seizoen staat bekend als rustig. De natuur staat mooi in bloei, het ahornsiroop stroomt van de bomen af en doordat het sneeuw is gaan smelten, zijn de watervallen gigantisch. De lente trekt ook de walvissen naar de kustlijn, een goede periode om walvissen te gaan spotten.

De zomer is net als de lente een ideale periode om Canada te bezoeken. Uiteraard een iets drukkere en daardoor duurdere periode, maar evengoed zo mooi. Dit is hét seizoen om wildlife te spotten, zoals grizzlyberen en orka’s.

In de herfst kleurt de natuur in Canada prachtig oranje. Dit fenomeen wordt ook wel de Indian Summer genoemd. Echter is er in deze periode wel veel kans op regen en lichte sneeuw.

De winters in Canada zijn erg streng. Echter is dit geen reden om het land niet te bezoeken. Ideaal als je van wintersport en winterse landschappen houdt. Zoals je leest, is Canada een erg divers land. Voor elk type reiziger is er wel iets te doen in dit land, het gehele jaar.

Beste tijd reizen Canada
Geen reactie's

Geef een reactie