Dure energierekening? Zo kun je energie besparen!

Dure energierekening? Zo kun je energie besparen!

Met de inflatie en stijgende energieprijzen zien we helaas een groot deel van ons salaris elke maand al snel verdwijnen. Dit is natuurlijk erg zonde, want zo houden we minder over voor leuke dingen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om wat geld te kunnen besparen. Door al te beginnen bij wat energie te besparen, zul je uiteindelijk aan het eind van elke maand al wat meer overhouden. Maar hoe kun je dat nou beste doen?

Slim wassen

Allereerst is het goed om slim om te gaan met je wasmachine. Probeer in eerste instantie eens minder vaak te wassen, dat scheelt al een hoop. Mocht dat nou echt niet gaan, dan kun je ook wat kouder wassen dan je gewend bent. Meestal is wassen op 30 graden echt al wel voldoende. Ben je toe aan een nieuwe wasmachine? Dan is dit een goed moment om eens te kijken naar een energiezuinige wasmachine. Dit is de beste wasmachine om te gebruiken wanneer je wat geld wil besparen. 

Verminder sluipgebruik

Daarnaast is het ook slim om eens een rondje door je huis te lopen en eventueel sluipgebruik op te sparen. Stiekem staan er dagelijks erg veel apparaten aan die energie slurpen, zonder dat dit nodig is. Denk bijvoorbeeld aan een aquarium, sfeerhaard, airco of een stekkerdoos in het stopcontact. Ga bij jezelf na of je deze apparaten echt nodig hebt en schakel ze anders uit. Daarmee kun je gemakkelijk al wat geld besparen.

Vervang verlichting

Heb je nog gloeilampen in huis? Kijk dan of je deze kan vervangen door ledverlichting. Ledlampen zijn namelijk maar liefst 85% zuiniger dan gloeilampen. Probeer daarnaast ook zo veel mogelijk gebruik te maken van het daglicht en hou overdag de lampen uit. Een kleine aanpassing om uiteindelijk veel geld mee te besparen.

Zet de verwarming wat lager

Tot slot nog een voor de hand liggende, maar effectieve manier om energie te besparen: zet de verwarming wat lager. Een graadje lager maakt uiteindelijk al een vrij groot verschil. Probeer de warmte in huis vast te houden door gebruik te maken van gordijnen, gaten te dichten of op een andere manier te isoleren. Daarnaast kun je altijd nog een extra trui aantrekken of lekker onder een dekentje kruipen. Zo merk je er bijna niks van!

Slim wassen
Geen reactie's

Geef een reactie