Decoreer je tafel met een tafelzeil

Decoreer je tafel met een tafelzeil

Ben je iemand die niet veel woonaccessoires in huis hebt? Alleen wil je wel wat gezelligheid in huis halen? Dan is een tafelzeil net wat je zoekt. Hiermee fleur je de tafel helemaal op in een handomdraai. Het is ook nog eens fijn dat hierdoor je tafel beschermd is tegen vlekken. Een tafelzeil wordt voornamelijk gebruikt voor tijdens het eten. Zo hoef je niet constant op te letten of er geknoeid wordt. Ook als er een glas drinken omgaat is er geen paniek. Alleen is dat niet het enige doeleind waar je het voor gebruiken kan. In deze blog geven wij jou een aantal tips waar je een tafelzeil nog meer voor kunt gebruiken.

Waar gebruik je een tafelzeil nog meer voor?

Zoals hierboven al besproken is het meest voorkomende doeleind voor tijdens het eten. Alleen zijn er nog een aantal doeleinden waar je een tafelzeil voor kunt gebruiken. Hieronder benoemen wij een aantal mogelijkheden:

 

  • Tijdens het knutselen kan er nog wel eens wat geknoeid worden. Denk hierbij aan lijm en glitter. Ook kan jij of je kind uitschieten met de schaar. Door beide zaken kan er een beschadiging ontstaan in je tafel. Dit is simpelweg te voorkomen met een tafelzeil. Als jij of je kind dan uitschieten met de schaar zit er eventueel alleen in het zeil een beschadiging. Dit is alleen vele malen minder erg en prijzig om te repareren dan in de tafel.
  • Heb jij als hobby puzzelen? Dan is een tafelzeil zeer aan te raden. Hiermee houd je de ondergrond waar je op puzzelt glad. Hierdoor zijn de stukjes makkelijker in elkaar te leggen. Heb je bijvoorbeeld een ruwe of hobbelige tafel? Dan kan het soms lijken dat stukjes niet in elkaar horen terwijl dat wel het geval is.
  • Houd je vaak spelletjesmiddagen of avonden? Dan is een zeil ook aan te raden. Je creĆ«ert hiermee een gladde ondergrond. Hierdoor rolt de dobbelsteen goed over de tafel. Zo is het smoesje voor het opnieuw gooien verleden tijd.
  • Ben je iemand die ervan houdt om aan tafel te borrelen? Dan kan er nog wel eens wat om gaan. Om schade aan je tafel te voorkomen is een zeil zeer aan te raden.
  • Ga je gezellig met de kinderen koekjes bakken? Vaak is er niet voldoende ruimte aan het aanrecht. Dan is het fijn als je aan tafel de koekjes kunt voorbereiden. Met een tafelzeil voorkom je dat al het koekjesdeeg aan de tafel blijft plakken. Er zit namelijk veel boter in koekjes en dit kan ook vetvlekken achterlaten.
Tafelzeil
Geen reactie's

Geef een reactie