De voordelen van een led dimmer

De voordelen van een led dimmer

In de afgelopen jaren zijn led lampen steeds populairder geworden. Eigenlijk is dit niet meer dan logisch, deze lichten zijn namelijk zowel voor je portemonnee als voor het milieu beter. Dit komt vooral doordat ze minder energie vereisen, terwijl je de led verlichting ook nog eens langer kunt gebruiken. Deze lampen zijn dus praktisch in gebruik, terwijl ze ook nog eens voor een fantastisch licht zorgen. Je kunt dit bovendien aanpassen met behulp van een led dimmer, wat resulteert in meer lichtvariatie. Over de voordelen van deze handige accessoire voor led lampen lees je hieronder meer.

Voordeel 1: Langere levensduur

Door dimbare led lampen te koppelen aan een Busch Jaeger led dimmer zorg je ervoor dat je langer geniet van je verlichting. Dit komt doordat de levensduur van de led lichten langer wordt met behulp van een dimmer. Eigenlijk is dit hartstikke logisch, een led dimmer zorgt er immers voor dat je de lampen minder fel maakt. Ze worden hierdoor minder warm, wat de levensduur verlengt. Ook verbruik je hierdoor energie, maar daarover hieronder meer.

Voordeel 2: Grote energiebesparing

We verklapten dit voordeel van een led dimmer net al, maar toch willen we er nog even over uitweiden. Een dimbare led lamp verbruikt namelijk gemiddeld 30 tot en met 50 procent minder energie dan een normale led lamp. Je moet de led verlichting dan dus wel combineren met een Busch Jaeger dimmer. De aankoopprijs van de led dimmer verdien je dus binnen een mum van tijd terug!

Voordeel 3: Veel toepassingen

Een led dimmer heeft daarnaast meerdere doeleinden. Je kunt deze gadgets dan ook door je hele huis plaatsen. Het is bijvoorbeeld een goed idee om led lampen te combineren met een dimmer in je slaapkamer, zodat je als je op bed gaat niet te maken krijgt met een felle verlichting. Daarnaast kun je de led dimmer ook op de lampen in je badkamer aansluiten om ’s ochtends beter wakker te worden.

Voordeel 4: Invloed op de sfeer

Een led dimmer heeft natuurlijk als voornaamste doel om de lichtsterkte aan te passen. Je hebt met deze accessoire voor led lampen dan ook veel invloed op de sfeer in je woning. Zo kun je een spannende sfeer creëren terwijl je een film kijkt door de lampen wat minder fel te maken. De sfeer kan juist ook romantisch gemaakt worden met behulp van de led dimmer. Eventueel kun je met de dimmer de kleur van de lampen zelfs aanpassen op basis van de kleuren in je huis.

Sfeervolle ledverlichting
Geen reactie's

Geef een reactie