De leukste herfst-activiteiten, coronaproof uiteraard

De leukste herfst-activiteiten, coronaproof uiteraard

De scholen zijn weer begonnen en de regenjas kan weer van de kapstok, want de herfst komt er aan. Dat betekent dat de tijd van donkere dagen, dikke truien en warme chocolademelk weer is aangebroken. De herfst staat niet echt bekend als het favoriete seizoen. De terrasjes zijn weer leeg, je mist die lange zomerdagen op het strand en je paraplu maakt overuren. Maar ook in de herfst valt er een heleboel te beleven. Hieronder een paar tips om dit kleurrijke seizoen te vieren in Meppel en omgeving.

 

Lekker opwarmen

 

Het mag weer; lekker naar de sauna! Een bezoekje aan de sauna of een wellness centrum is vooral in de herfst een heerlijke ervaring. Er gaat toch niets boven afkoelen in een verfrissend regenbuitje na een hete sauna. Of juist andersom, heerlijk opwarmen van het koude herfstweer in een goed heet stoombad. In de omgeving van Meppel zijn er diverse mogelijkheden om heerlijk tot rust te komen en te badderen in een luxe resort. Denk bijvoorbeeld aan de Thermen Zuidwolde of de Veluwse Bron. Om helemaal zen weer huiswaarts te keren neem je gewoon je reistas mee en kun je bij Thermen Zuidwolde gebruik maken van het ‘Blijf-je-slapen-arrangement. Dan hoef je je badjas eigenlijk niet eens uit te doen en kun je zo, helemaal opgefrist, je bed in rollen.

 

Bladeren zoeken in het Drents-Friese Wold

 

De mooiste plek om van dit regenachtige seizoen te genieten is natuurlijk het bos. Een bezoek aan Nationaal park Drents-Friese Wold is dan een hele goede keuze. Of je nou je fototoestel meeneemt om de doorweekte Schotse Hooglanders te fotograferen, mooie gekleurde bladeren gaat zoeken met de kinderen voor een uitgebreide herfsttafel of je sporttas achter in de auto gooit voor een rondje hardlopen of mountainbiken, na afloop voel je je eigenlijk altijd heerlijk opgefrist en ontspannen. Zowel in Drentse als in het Friese gedeelte van het natuurgebied zijn in de directe omgeving ook diverse horeca gelegenheden te vinden zodat je na het stampen in de plassen of het fietsen door de modder, je natte voeten lekker kan opwarmen onder het genot van een kopje thee.

 

De regen uit, het museum in


Ben je het zitten onder een kleedje op de bank helemaal zat, tijdens die stormachtige herfstdagen? Dan is een bezoek aan een museum altijd een goed idee. Denk bijvoorbeeld eens aan het enige museum in Meppel; Het Drukkerijmuseum. Vanaf 1 september is dit museum weer geopend op dinsdag en woensdag. Je denkt er misschien niet over na, maar er was een tijd dat het sturen van een appje echt nog niet zo vanzelfsprekend was. Dompel je onder in de wereld van de communicatie en bekijk de geschiedenis van het schrift en het alfabet. Wil je liever iets verder kijken dan Meppel? Gooi dan een weekendtas dames achterin en plan een bezoekje aan het Venetië van Nederland; Giethoorn. Niet alleen kun je hier een bezoekje brengen aan Museum de Oude Aarde waar je je kunt vergapen aan prachtige edelstenen, mineralen, fossielen en het grootste ei ter wereld, maar je kunt hier ook overnachten in de alleraardigste Bed & Breakfast appartementen.

Herfst activiteiten
Geen reactie's

Geef een reactie