De juiste traplift voor jouw kind: hoe pak je dit als vader aan?

De juiste traplift voor jouw kind: hoe pak je dit als vader aan?

Al heel lang hebben jij en je vrouw naar dit moment uitgekeken: jullie worden ouders! Sinds de geboorte van jullie kleine hebben jullie al veel met haar ondernomen, maar sinds ze een poging is gaan doen om te lopen, blijkt er een probleem te zijn. Jullie dochter heeft namelijk een beperking aan haar benen en kan daardoor moeilijk lopen; laat staan de trap op- en aflopen.

Hoewel jullie erg geschrokken waren van de beperking van jullie kind, schakelden jullie snel en bleken de artsen en dokters veel adviezen te hebben. Eén daarvan was de aanschaf van een traplift, waarbij er een beroep gedaan kan worden op de WMO, Wet Maatschappelijk Ondersteuning. Nu zijn jullie op zoek gegaan en stuitten jullie op tal van trapliften. Welke zou geschikt zijn?

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een traplift voor kinderen?

Trapliften zijn er in vele soorten en maten. Zo zijn trapliften doorgaans zowel geschikt voor kinderen als ouders, maar kunnen er ook keuzes gemaakt worden over vragen als: moeten we een traplift huren of kopen? Moeten we een tweedehands of nieuwe traplift aanschaffen? Moeten we de traplift langs de binnen- of buitenzijde van de trap installeren? Hierover leggen we hieronder meer uit. Bovendien kun je altijd een beroep doen op de trapliftenspecialist bij wie je de traplift aanschaft, omdat zij expert zijn op het gebied van trapliften en bovendien een goede inschatting kunnen maken van de effecten van de installatie op jouw situatie.

Traplift kopen of huren?

Allereerst de vraag of een traplift gehuurd of gekocht moet worden. Wanneer de beperking tijdelijk van aard is, is het aan te raden om een traplift te huren. De traplift kan immers na verloop van tijd weer verwijderd worden uit het huis, als de belemmeringen zijn verdwenen, zoals in het geval van een revalidatieproces. Echter, wanneer er continu moeite ervaren wordt met traplopen, is het sterk aan te raden om een traplift te kopen. Hierbij geldt wel dat het extra belangrijk is om je te verdiepen in de verschillende soorten en maten trapliften.

Tweedehands of nieuwe traplift voor jouw kind?

Doorgaans wordt er bij de installatie van een traplift gedacht aan een traplift voor ouderen, maar zeker ook voor jonge mensen en kinderen kan een traplift dé oplossing zijn bij mobiliteitsproblemen. Mogelijk is de keuze voor een nieuwe traplift voor jonge mensen aantrekkelijker met de wetenschap dat deze nog lang mee zal gaan. Een tweedehands traplift is echter vaak goedkoper en kwalitatief goed, omdat sommige trapliften slechts enkele keren gebruikt zijn. Afhankelijk van jouw voorkeur kun je daarom de keuze maken voor een nieuwe of tweedehands traplift.

Hoe installeer je de traplift?

De manier waarop je de traplift installeert, is afhankelijk van de trapsituatie. Vaak wordt de keuze gemaakt om de trap langs de buitenzijde te installeren, omdat dit de goedkopere optie is. Desondanks kan het met een kleine beter zijn om de traplift langs de binnenzijde van de trap te installeren, aangezien een tweede kind hierdoor meer ruimte heeft om te lopen. Deze optie kent mogelijk een ander prijskaartje, maar vanwege het verwachte langdurige gebruik van de traplift is dit sterk aan te raden.

Meer weten?

Zou jij als vader graag meer willen weten over de aanschaf en installatie van een traplift? Dan is het raadzaam om informatie in te winnen bij de gemeente over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning of bij een trapliftenspecialist, die je hierover kan informeren. Zeker bij uitzonderlijke situaties kan extra advies geen kwaad en is de kans groot dat je langdurig prettig gebruik kan maken van de ideale traplift! Succes met jouw zoektocht naar de juiste traplift en maak samen een uitje van het beklimmen van de trap met jullie dochter!

Traplift kind
Geen reactie's

Geef een reactie