Het beste vlees dat koop je bij de beste slager

Het beste vlees dat koop je bij de beste slager

De beste slager, dat is er eentje die liefde heeft voor zijn of haar vak. Die precies weet waar het vlees dat wordt verkocht vandaan komt, en hier gepassioneerd over kan vertellen. Die je goed kan adviseren, en altijd met je mee kan denken. Die je precies kan vertellen wat de beste entrecote is, en hoe je deze moet bereiden. De vraag is alleen: waar vind je deze?

Ode aan de speciaalzaken

Er was een tijd waarin we niet anders wisten dan dat ze er waren, en pas nu we ze steeds minder vaak tegenkomen merken we hoe fijn dat eigenlijk was. De speciaalzaken. Vroeger kon je niet voor al je boodschappen in één en dezelfde winkel terecht, en ging je van speciaalzaak naar speciaalzaak om alles te kopen dat je nodig had.

Naarmate de supermarkten steeds groter werden en een steeds breder assortiment gingen voeren veranderde dat. En stiekem vonden we het ook best fijn, al onze boodschappen op dezelfde plek kunnen doen. Dat kon tenslotte aardig wat tijd schelen, om over het gedoe maar niet te spreken. Niet meer van de ene naar de andere winkel hoeven om al je boodschappen te halen, maar één winkel binnenwandelen en daar alles kunnen kopen dat je nodig hebt: hartstikke handig.

 

Wat we toen nog niet zo goed zagen, maar wat nu steeds meer pijnlijk duidelijk wordt, is dat deze manier van boodschappen doen ervoor gezorgd heeft dat de speciaalzaken steeds meer uit ons winkelbeeld zijn verdwenen. Voor veel zaken was het gezien de teruglopende klandizie gewoon niet meer te doen om open te blijven. En dat is toch wel een gemis, merken we steeds meer. Want meer en meer gaan we echt goede producten, met een duidelijke herkomst en net wat minder massaal aangeboden weer waarderen. En laten we ook zeker de vakkennis van de verkopers niet vergeten, in winkels waar men nog echt de tijd voor je neemt.

Ook online wordt goed werk verricht

De speciaalzaken die we nog over hebben moeten we koesteren, en dat doen we dan gelukkig ook. Steeds meer mensen gaan weer naar een ‘echte’ slager, en kopen minder vlees in de supermarkt. Bijzonder is dat je ook online steeds meer speciaalzaken tegenkomt. Niet ieder product leent zich ervoor, maar bijvoorbeeld notenwinkels en slagers kun je er steeds meer vinden. Zij onderscheiden zich door hun grote assortiment, persoonlijke aanpak en bijzondere producten, en zorgen ervoor dat mensen ook online iets te kiezen hebben. Fijn, want zonder al die vakmensen kunnen we eigenlijk niet.

beste slager,entrecote
Geen reactie's

Geef een reactie