Zo ga je met kinderen op citytrip naar Gent

Zo ga je met kinderen op citytrip naar Gent

Sommige mensen verklaren je voor gek wanneer je met je kinderen een citytrip organiseert! Ze zijn nog te jong, vinden het niks, worden te snel moe; zo kunnen ze nog wel even doorgaan. Vaak komt dit omdat er bij het plannen van de citytrip geen rekening wordt gehouden met de kinderen. Wanneer je dit wel doet, kun je een fantastische tijd met je kinderen beleven. In deze blog neem ik de stappen met je door voor het plannen van een gezellige, kindvriendelijke citytrip naar het Belgische Gent.

Voorbereiding

Voordat je vertrekt, kun je al een wereld van verschil maken door jezelf en je kinderen voor te bereiden op de reis. Zo kun je bijvoorbeeld een vakantie checklist maken of online vinden zodat je zeker weet dat je alles hebt ingepakt. Zorg er daarnaast voor dat je kinderen van tevoren weten waar jullie heen gaan en wat jullie ongeveer gaan doen. Als je vooraf al uitlegt dat het een citytrip wordt waarin jullie veel gaan bekijken, dan weten ze dat het een energiek weekend zal worden waarin ze veel zullen zien. Vertel ze daarom ook leuke feiten over de stad, in dit geval Gent, zodat ze er ook echt naar uitkijken.

Locatie is belangrijk

In het centrum van Gent is er van alles te zien en te beleven. Waar mogelijk is het daarom slim om een accommodatie te vinden in het centrum van de stad. Zo hoef je niet eerst met je kinderen naar het centrum te lopen of te reizen. Let daarnaast ook op het weer wanneer je een citytrip naar Gent plant, je wilt natuurlijk niet dat de regen je kinderen demotiveert. Mocht het toch regenen, zorg er dan voor dat je hier op een positieve manier en met wat humor mee omgaat. Zo zullen je kinderen het waarschijnlijk ook niet als een groot probleem zien.

Fijne reis

Je wilt natuurlijk een rustige, fijne reis van en naar Gent hebben. Uren in de file staan of steeds moeten stoppen voor een plaspauze voorkom je dan liever zoveel mogelijk. Plan je reis daarom goed in en kijk eens naar de voordelen van een Stedentrip Gent met de trein. Wanneer je de trein neemt ben je vaak sneller dan wanneer je met de auto gaat, je bent geen parkeerkosten kwijt en hebt in de trein alle tijd voor je kinderen.

Activiteiten

In Gent zijn er meer dan genoeg musea en bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Let bij het plannen van je reis op de programma’s voor kinderen. Veel musea, zoals bijvoorbeeld het Huis van Alijn, hebben speciale tentoonstellingen en soms zelfs speurtochten voor kinderen. Denk er ook aan om uitstapjes te maken speciaal voor je kinderen, zo is er bijvoorbeeld een trampolinepark in Gent te vinden. Daarbij zijn er ook toeristenattracties zoals Het Belfort die speciaal voor kinderen interactieve speurtochten ontwikkeld hebben.

Citytrip Gent
Geen reactie's

Geef een reactie