Neem het initiatief als vader en boek alvast een vakantie

Neem het initiatief als vader en boek alvast een vakantie

Hoewel het weer buiten momenteel nog anders doet vermoeden, wacht in de verte de zomer op ons. Om te voorkomen dat de populairste accommodaties en campings al vol zitten komende zomermaanden, is het verstandig je vakantie op tijd te boeken. Overigens niet alleen om verzekerd te zijn van een comfortabel en kindvriendelijk hotel op Mallorca, Santorini of bijvoorbeeld Madeira; ook om de voorpret alvast te laten beginnen. Je hebt met een geboekte vakantie alvast iets om naar uit te kijken. Dit zal het werk of je studie de komende maanden draaglijker maken. Heb jij al een bestemming voor je eerstvolgende vakantie met het gezin in gedachten?

Op vakantie naar een zonnig eiland in Zuid-Europa 

Populair voor gezinnen met jonge kinderen is het bezoeken van een zonnig eiland in het zuidelijk deel van Europa. Reeds werden Mallorca, Santorini en Madeira al als voorbeelden genoemd. Je zou ook kunnen kijken naar een kindvriendelijk hotel op Ibiza of bijvoorbeeld Rodos. Op dergelijke eilanden heerst over het algemeen een heel ontspannen sfeer. Daarbij heb je er nagenoeg de zekerheid op mooi weer, zeker in het hoogseizoen. De accommodaties zijn er goed, evenals dat het aanbod aan gezellige restaurants en barretjes groot is. Prettig aan deze eilanden is de afstand ten opzichte van Amsterdam; je arriveert er al na slechts enkele uren vliegen.

Maak voorafgaand aan je vakantie een globale planning 

Om het maximale uit je verblijf op Ibiza, Mallorca of Madeira te halen, is het verstandig om vooraf alvast een globale planning te maken. Welke bezienswaardigheden bieden deze eilanden, die geschikt zijn voor een bezoek met je kinderen? Daar de temperaturen gedurende de dag op kunnen lopen tot boven de 30 graden Celsius, is het verstandig deze activiteiten voornamelijk in de ochtend te plannen.

Kies voor een kindvriendelijk hotel met zwembad

Een verblijf op Mallorca of Kreta moet voor ieder gezinslid prettig zijn; je wilt er volledig tot rust kunnen komen en zo min mogelijk stress ervaren. Het is om deze reden verstandig om voor een kindvriendelijk hotel te kiezen. Denk aan een kleinschalig hotel met zwembad, waar je kinderen de ruimte hebben af te koelen op warme dagen en nieuwe vrienden of vriendinnen te maken. Vaak wordt naast een zwembad een (afgesloten) speelterrein voor kinderen aangeboden, waar zij zichzelf relatief makkelijk vermaken. Het biedt jou de gelegenheid om een boek of tijdschrift te lezen.  

Vakabtie boeken
Geen reactie's

Geef een reactie