BabyFloat review – Veilig zwemmen met je baby

BabyFloat review – Veilig zwemmen met je baby

Al sinds het er een beetje op ging lijken dat ik vader zou worden kom ik de BabyFloat tegen op een groot aantal websites. Als ik foto’s zie  valt het mij op hoe ontspannen de baby’s in de zwemband hangen. Nooit zie ik een gillende baby met een hoofd vol tranen. Tijd dus om een review te maken van de BabyFloat. Al toen Morris 6 maanden was kochten we een BabyFloat op Bol.com. Niet lang daarna kregen we een e-mail van hen dat BabyFloat een veiligheidswaarschuwing had afgegeven vanwege niet goedgekeurde gespjes en  de waarschuwingstekst. Inmiddels is het 2019 model voorzien van de juiste aanpassingen en kun je veilig zwemmen met je baby.

Wat is BabyFloat?

Ondanks de veiligheidswaarschuwing beschreef ik de BabyFloat al als tip om te kopen voor een baby. Dit wil ik nogmaals onderschrijven! De BabyFloat is in mijn ogen een geweldige uitvinding. Wat is de BabyFloat? Een BabyFloat is eigenlijk een riem voor een baby of peuter die ervoor zorgt dat het hoofd boven water blijft in een bad of zwembad. Het is eigenlijk heel simpel. Je blaast de BabyFloat op en bevestigt hem met een eenvoudige sluiting om de nek van je kind. Alle randen van de BabyFloat zijn naar binnen afgewerkt, dus er zijn geen scherpe randen. De BabyFloat geeft zowel de ouder als het kind meer bewegingsvrijheid, waardoor baden een plezier is!

De BabyFloat is verkrijgbaar in heel veel kleuren die zowel ouders als kinderen aanspreken. Fleur en ik hebben gekozen voor een oranje exemplaar, voornamelijk omdat deze het meest op zal vallen in het zwembad of in open water. We dachten eerst ook nog aan een lichtblauwe, maar bedachten op tijd dat de meeste zwembaden ook redelijk lichtblauw van kleur zijn en dat Morris niet op zou vallen als hij afdrijft of in de problemen komt. Aangezien we Morris niet helemaal in het roze wilde steken, kwamen we uit op oranje.

Wanneer kun je BabyFloat gebruiken?

Het is over het algemeen zo dat je de BabyFloat kunt gebruiken als je kind minimaal 2 maanden en maximaal 18 maanden oud is. Hou er rekening mee dat dit een algemene richtlijn is! Om de BabyFloat te gebruiken, is het gewicht van het kind ook een cruciale factor. Om de BabyFloat te gebruiken, moet jouw kind aan bepaalde voorwaarden voldoen. Jullie kind moet minimaal 3 kilo en maximaal 12 kilo wegen. Het is ook van essentieel belang dat jullie kind een sterke nek heeft. Bij een nekaandoeningen is het gebruik van de BabyFloat niet verstandig. De BabyFloat kan worden gebruikt als het kind zijn of haar hoofd kan optillen wanneer hij op zijn of haar buik ligt.

Morris is inmiddels te zwaar voor de BabyFloat. Ook gaan we heel weinig zwemmen en is Morris meer fan van douchen dan in bad gaan. Toch vind ik het ideaal als je kind nog niet kan staan en nog gewoon lekker kan drijven in bad. Morris zag er zo ongelofelijk ontspannen uit en was serieus een blije baby als hij in bad ging. Ik heb baby’s weleens anders gezien als ze in contact kwamen met water. Toch wil ik een aantal waarschuwingen geven voordat je de Babyfloat gebruikt:

  • Blijf altijd in fysiek contact met je baby.
  • Wend je blik niet af van de BabyFloat.
  • Zorg dat de zwemband goed is bevestigd.
  • Haal de baby eerst uit het water en verwijder daarna pas de BabyFloat.
  • Is je baby in paniek, ga dan gelijk uit het water en kalmeer je baby.

Wat vind Papablogger?

Deze zwemband is ideaal om jullie baby te laten wennen aan in bad gaan en het zwembad. Het is geen vervanging voor echt babyzwemmen en moet ook niet  als zodanig gebruikt worden. Het is een hulpmiddel en is stiekem een beetje voor luie ouders. De veiligheidswaarschuwing gaf me een klein beetje angst in het gebruik, maar nu de nieuwe uit is ben ik gerustgesteld. Veel deskundigen delen mijn mening niet, maar ik ben bij deze deskundigen bang voor een dubbele agenda. Ik ben op geen enkele manier betaald of gesponsord om dit artikel te schrijven. Deze review is dan ook volledig onafhankelijk. Door de BabyFloat kun je veilig zwemmen met je baby en kan je baby op een ontspannen manier in bad. Ik zou zeggen: kopen!

BabyFloat zwemband
BabyFloat zwemband
BabyFloat zwemband
BabyFloat zwemband
BabyFloat zwemband
Geen reactie's

Geef een reactie