Is een alles-in-1 abonnement nog wel van deze tijd?

Is een alles-in-1 abonnement nog wel van deze tijd?

Tv abonnementen en vaste telefonie worden steeds duurder. Terwijl internetgebruik juist steeds goedkoper wordt. Steeds meer mensen stappen daarom over van het gebruik van verschillende diensten naar nog maar één of twee diensten. Toch is dat niet altijd de meest voordelige keuze. Hoe dat zit, laten we hier zien. Is een alles-in-1 abonnement nog wel van deze tijd?

Wat zit in alles-in-1?

 

Bij een alles-in-1 abonnement heb je toegang tot alle diensten die je nodig hebt: internet, televisie en vaste telefonie. Bij elke dienst kun je kiezen hoe belangrijk je die vindt. Er zijn heel veel alles-in-1 pakketten, elk met een eigen indeling van wat er allemaal precies bij hoort.

  • Internet is voor de meeste mensen het belangrijkste dat er is. Je wilt in huis een goede, stabiele verbinding en ook betrouwbare wifi. Je internetbundel geeft aan hoe snel het internet is. Afhankelijk van je adres kun je kiezen voor ADSL, kabel of glasvezel.
  • Bij een tv abonnement krijg je toegang tot een aantal zenders (die soms zeker nuttig kunnen zijn!). Het aantal zenders is afhankelijk van je abonnement. Heb je een moderne tv, dan kun je ook kiezen voor interactieve tv in je alles-in-1 bundel.
  • Vaste telefonie. Een los abonnement voor vaste telefonie is tegenwoordig best duur. Je betaalt geld voor je aansluiting plus een bedrag per gesprek en een bedrag per minuut. In een alles-in-1 abonnement betaal je meestal geen kosten voor je aansluiting.

 

Financieel voordeel

 

Het lijkt een stuk voordeliger om losse abonnementen af te sluiten. Zeker als je maar twee services gebruikt in plaats van drie. Toch klopt dat beeld niet helemaal. Als je kiest voor een los abonnement voor tv en voor internet, ben je vaak wat duurder uit dan wanneer je kiest voor een alles-in-1 abonnement. Dat komt omdat daarop hogere kortingen worden gegeven. Het kan dus financieel voordeliger zijn om toch een alles-in-1 bundel te kiezen in plaats van twee of drie losse abonnementen.

 

Vaste telefonie

 

Vroeger had iedereen in Nederland een vaste telefoon. Dat was praktisch, want zo wist iedereen waar je te bereiken was. Tegenwoordig is dat anders. We hebben allemaal mobiele telefoons. Dat heeft als voordeel dat je ook bereikbaar bent als je niet thuis bent. Een nadeel is dat je mobiele nummer niet in het telefoonboek staat. De laatste jaren zie je dan ook een terugkomst van de vaste telefonie. Je krijgt dan een vast nummer, dat ook in het telefoonboek vermeld wordt. Zo kunnen ook mensen die je mobiele nummer niet hebben je bereiken. Een los abonnement voor vaste telefonie is meestal best prijzig. Maar in een alles-in-1 bundel valt dat best mee. Je betaalt dan meestal geen kosten voor je aansluiting en ook het bellen is goedkoper.

 

 

Slecht imago

 

Het alles-in-1 pakket heeft een slecht imago gekregen de afgelopen jaren. Dat komt onder andere doordat de abonnementen zeer opdringerig onder de aandacht werden gebracht. Ook werden er abonnementen aangeboden die wel voordelig leken, maar effectief gezien niet goedkoper waren dan de alternatieven. Gelukkig lijken veel telecom bedrijven zich dit ook te realiseren. Ze hebben hun bundels aangepast en proberen ze wat vriendelijker onder de aandacht te brengen. Daardoor wordt het imago van de alles-in-1 bundel weer beter en zijn de bundels ook écht voordeliger dan de losse abonnementen.

 

Het alles-in-1 abonnement is weer terug van weggeweest. Het heeft diverse voordelen om zo’n abonnement te kiezen. Een belangrijk voordeel is natuurlijk dat alles netjes bij één provider wordt geregeld. Je hebt dan een centraal aanspreekpunt voor vragen en klachten. Ook overstappen is eenvoudiger als je een enkel abonnement hebt. We begonnen met de vraag: is een alles-in-1 abonnement nog wel van deze tijd? Het antwoord is een kort en krachtig: JA!

Alles in 1
Geen reactie's

Geef een reactie