5 tips om je tuin aangenamer te maken

5 tips om je tuin aangenamer te maken

Langzaam laten we de winter achter ons en wordt het weer beter. De lentegeur doet voorzichtig zijn intrede en heel langzaam begint het gras weer te groeien. Het wordt tijd voor buiten. Heb je al plannen om aan de gang te gaan in je tuin of ben je nog op zoek naar inspiratie? In dit artikel geven we je 5 tips om je tuin nog aangenamer te maken dit seizoen!

Groen, groener, groenst

Een tuin kan nooit groen genoeg zijn. Er is altijd ruimte voor meer variatie en verschillende soorten planten en bomen. Ga je dit jaar voor seizoensplanten of kies voor het duurzame en komen er struiken of bomen bij die tot in de eeuwigheid blijven staan?

Bescherm jezelf tegen de hitte

Warmte is prettig, maar in de zomer kan het soms al gauw te heet zijn. Super zonde als je dan binnen moet zitten omdat het in de tuin niet uit te houden is op het moment dat je geen schaduw meer hebt. Zonwering c.q. een zonnescherm kan dan de ideale uitkomst zijn om wél buiten te kunnen blijven maar niet in de zon te hoeven zitten. Zonwering is vaak een relatief betaalbare optie om jezelf tegen de zon te weren. 

Zaai en gij zult oogsten

Bio eco is tegenwoordig helemaal hip. Al eens nagedacht om de extra stap te nemen en zelfs je eigen groente en fruit te gaan kweken? Geloof me, het is echt satisfying om alles te zien groeien en de smaak, die is onbetaalbaar.

Creëer extra leefruimte met een veranda

Tijdens de afgelopen periode – gedurende Covid-19 – hebben we veel thuis gezeten en hebben we ‘’thuis’’ meer omarmd dan ooit tevoren. Logisch, want we konden ook niet anders. Sindsdien is extra ruimte soms wel gewenst. Een veranda kan een welkome en relatief betaalbare optie zijn ten opzichte van een serre of een échte uitbouw. Kortom, wil je extra ruimte maar wil je hier niet de volle pond voor betalen? Denk dan eens na over een veranda..

De terrasoverkapping

De terrasoverkapping is soortgelijk aan een veranda, echter vind je deze vaak gemaakt van aluminium materiaal. Het is toch een heerlijk gevoel als je tijdens een wat frissere ochtend je dag kunt beginnen vanuit de terrasoverkapping?

Wanneer je het goed aanpakt kun je de terrasoverkapping ook nog eens gebruiken tijdens de koudere maanden, wanneer je de terrasoverkapping bijvoorbeeld afsluit met een glazen schuifwand en verwarmd met een heater.

Aangename tuin
Geen reactie's

Geef een reactie