5 tips om je reis naar het wintersportgebied veiliger te maken

5 tips om je reis naar het wintersportgebied veiliger te maken

De heerlijke tijd van het jaar is weer aangebroken, de tijd om op wintersport vakantie te gaan. De wintersport kleding wordt uit de kast getrokken en iedereen gaat massaal met de auto richting de wintersport gebieden. Wij hebben 5 tips om deze reis veilig te laten verlopen. Één ding dat we je zeker mee kunnen geven is het afsluiten van een autoverzekering!

 

1.      Kies voor winterbanden

In de meeste wintersportlanden zijn winterbanden verplicht, hierdoor vergeet je de winterbanden een stuk minder snel. Dat de banden verplicht zijn is ook niet gek, door de ijzel en de sneeuw wordt het een stuk gladder op de weg. Waardoor je uiteindelijk minder grip hebt.

 

2. Controleer de bandenspanning

De bandenspanning is altijd belangrijk. Het maakt niet uit of je naar een wintersport gebied gaat of naar het dorp bij jou in de buurt. Als de bandenspanning niet goed is vreet het meer brandstof en daarnaast heb je meer grip op de weg. Als er veel lucht uit de banden is ontsnapt dan komt er een icoontje op het dashboard te staan. Dan weet je zeker dat je de banden op moet pompen!

3. Overweeg een sneeuwketting

Als je op vakantie gaat naar een wintersport gebied is het verstandig om sneeuwkettingen aan te schaffen. Door sneeuwkettingen rijdt je namelijk veiliger, je hebt meer grip op beijzelde en besneeuwde wegen en daarnaast is het in veel landen ook nog eens verplicht.

 

4. Geef je auto een winterbeurt

Een vakantie treft veel voorbereidingen, en daar hoort de auto ook bij als je die meeneemt. Het is namelijk verstandig om de auto een winterbeurt te geven. Tijdens een winterbeurt wordt er uitvoerig gekeken naar de belangrijkste onderdelen. Denk aan de ruitenwissers, accu, banden en remmen. Een fijn idee als je met de auto over gladde en besneeuwde wegen moet rijden.

 

5. Vergeet geen autoverzekering af te sluiten

De wegen richting een wintersport gebied zijn vaak heel druk en glad. Dit maakt de kans op ongelukken een stuk groter. Als je schade op loopt en je hebt geen autoverzekering, dan gaat het je aardig wat geld kosten. Ben je op zoek naar een nieuwe autoverzekering? Kijk dan eens bij InShared. De verzekeringen van deze online verzekeraar zijn betrouwbaar, voordelig en binnen een paar minuten afgesloten. Hier kun je vrijblijvend een autoverzekering berekenen.

Autoverzekering afsluiten
Geen reactie's

Geef een reactie