5 redenen waarom een kampeervakantie een goed idee is

5 redenen waarom een kampeervakantie een goed idee is

Of je nou op de bonnefooi erop uittrekt met je camper of een plekje reserveert op een vakantiepark: kamperen is heerlijk. Er is voor iedereen wat te beleven en in de natuur kom je helemaal tot rust. Ben je nog niet overtuigd of heb je het nog nooit gedaan? Lees dan snel verder: we geven 5 redenen waarom kamperen zo leuk is.

1.   Vrijheid blijheid

Een van de grote voordelen van kamperen, is dat je kan gaan en staan waar je maar wilt. Door heel Europa vind je vakantieparken en campings. Dat is heerlijk voor wie op de bonnefooi op pad gaat. En is het weer toch niet zo goed als verwacht of is het toch niet zo leuk, dan rijd je gewoon verder naar de volgende bestemming. Wil je geen gedoe met tentstokken en wil je nog meer vrijheid? Dan kun je overwegen om een camper aan te schaffen. Met een camper occasion of een nieuwe camper ben je mobiel en heb je toch je eigen spulletjes bij je.

2.   Alles op je eigen tempo

Naast dat je kunt gaan en staan waar je maar wilt, kun je ook alles op je eigen tempo doen. Je zit niet vast aan ontbijt- en dinertijden, je steekt gewoon de barbecue aan zodra je honger krijgt. Je bent er echt even tussenuit en hoeft nergens rekening mee te houden.

3.   Voor iedere leeftijd iets te doen

Kamperen is de laatste jaren razend populair geworden. En het leuke is: er is voor iedere leeftijd van alles te beleven. Kies voor een vakantiepark met een zwemparadijs voor de kids. Of met een wellness gedeelte om zelf even te ontspannen. Daarnaast is het ook steeds populairder onder stellen. Want zeg nou zelf: wat is er nou romantischer dan samen bij een kampvuurtje naar de sterren kijken?

4.   Kies luxe en comfort

Kamperen kun je zo luxe maken als je zelf wilt. Ga back-to-basic en zet je eigen tent op of kies juist voor meer comfort. Op veel vakantieparken is het ook mogelijk om een huisje of stacaravan te huren. Dat scheelt s nachts ook een wandeling met een wc-rol onder je arm. Maar je kunt natuurlijk ook met je eigen caravan gaan zodat je jouw eigen spulletjes bij de hand hebt. Heb je nog geen caravan? Bekijk dan eens een van de Kip caravans. Deze caravans zijn er in allerlei soorten en maten.

5.   Ontspannen in de natuur

En last but not least, is het gewoon heerlijk om in de natuur te zijn. Komt dat even goed uit dat je de meeste campings en vakantieparken altijd in de buurt van de natuur vindt. Dat is eens wat anders dan grote luxe resorts of hotels in drukke steden. Je bent even helemaal weg van de drukte. ‘s Ochtends word je wakker van fluitende vogels en ‘s avonds

kamperen
Geen reactie's

Geef een reactie