4 tips om jouw vakantie zo budgetproof mogelijk te maken!

4 tips om jouw vakantie zo budgetproof mogelijk te maken!

Vakantie vieren is ieder jaar weer een feestje en waarschijnlijk wil jij er graag even met je gezin op uit; een nieuw land ontdekken, nieuwe culturen proeven, een warmer klimaat opzoeken, bijzondere ervaringen opdoen en herinneringen maken met jouw prachtige gezin. Een heerlijk vooruitzicht maar door de huidige inflatie en de stijgende gas- en energieprijzen wordt de stap om een vakantie naar het buitenland te boeken misschien groter dan voorgaande jaren. Om jou te helpen met het realiseren van een budgetproof vakantie hebben we in dit blogartikel een aantal praktische tips voor je verzameld. Wanneer je de tips in deze blog opvolgt kun je wellicht zelfs tot wel 50% op je vakantie besparen. Lees dus snel verder!

De plek van bestemming

Het eerste waar je naar moet kijken wanneer je een goedkopere vakantie wilt dan voorgaande jaren is de plek van bestemming. Natuurlijk is de Spaanse Coasta Brava prachtig en kijk je je ogen uit bij het mooie Lake Como in Italië, maar er zijn (surprise) nog heel erg veel andere prachtige plekken in Europa waar je een stuk minder geld kwijt bent. Voornamelijk in Oost-Europa ligt er veel te ontdekken als we het hebben over prachtige landschappen, bruisend stadsleven en mooie architectuur. Denk bijvoorbeeld aan Slovenië of Kroatië, prachtige bestemmingen waar je veel minder betaald voor de reis, het verblijf en uitjes als bijvoorbeeld het bezoeken van een natuurreservaat, uiteten gaan of een borrel drinken. Een groot voordeel? In de Oost-Europese landen krioelt het nog niet zo van de toeristen als in Spanje of Italië. Je komt hier dus waarschijnlijk ook nog eens meer tot rust!

Van A naar B

Als je hebt bepaald waar je naartoe gaat op vakantie is het nog zaak om op de plek van bestemming te komen. Het vervoer kan ook flink bepalend zijn voor de prijs van de vakantie. Vliegen is gemakkelijk doordat je er snel bent, maar het is vaak een prijzige optie als je het vergelijkt met bijvoorbeeld het nemen van de nachttrein. Het kan een hele leuke ervaring zijn om met jouw kinderen de nachttrein te nemen. Voldoende spelletjes, boeken en entertainment mee en je komt de tijd prima door. Naast het feit dat het een goedkope optie is om met het gezin te reizen met de trein is het ook nog eens heel milieubewust. Bij vragen van de kids kun je deze troef altijd gebruiken.

Geld uitgeven op vakantie

Niet in alle landen binnen Europa wordt er met de euro betaald. Sommige landen maken gebruik van een eigen muntsoort. Wanneer er op jouw vakantiebestemming geen gebruik wordt gemaakt van de euro doe je er goed aan om van tevoren alvast wat dingen te regelen. Zo kan een creditcard aanvragen erg verstandig zijn. Met de creditcard zijn de transactiekosten vaak lager dan met de gewone pinpas, zo kun je nog weer een aantal onnodige uitgaven voorkomen. Heb je contant geld nodig? Pin dan lokaal geld bij een pinautomaat en wissel jouw euro’s niet in bij een wisselkantoor. In de wisselkantoren vragen ze namelijk vaak behoorlijke commissies én heb je kans dat de valuta niet goed berekend wordt.  Check van tevoren goed de financiële status van het land waar je naartoe reist. Wil je graag op tijd een creditcard aanvragen? Bij www.icscards.nl heb je de keuze uit een prepaid of een normale creditcard.

Goedkope vakantie
Geen reactie's

Geef een reactie