3 redenen om voor elektrische raamdecoratie te kiezen

3 redenen om voor elektrische raamdecoratie te kiezen

Sta jij op het punt om in een nieuw huis te gaan wonen, ben je toe aan een nieuwe stijl in je woning of heb je een andere reden om na te denken over wat je met de ramen in je woning moet doen? Lees dan aandachtig dit artikel. De afgelopen jaren kiezen steeds meer mensen voor elektrische raamdecoratie. Elektrische raamdecoratie biedt namelijk meerdere voordelen. Wij vertellen je graag meer over deze moderne decoratie zodat jij kunt bepalen of dit ook geschikt is voor in jouw woning.

Raamdecoratie op afstand besturen

De zomermaanden zijn in aantocht en dat betekent dat het in huis erg warm kan worden. Omdat niet elke woning over een eigen airconditioning beschikt, moet je op zoek naar andere manieren om de warmte buiten te houden. Elektrische raamdecoratie is daarvoor erg geschikt. Zo kunnen elektrische rolgordijnen warmte buiten houden omdat het zon tegenhoudt, waarmee je als bijkomend voordeel ook geen lichtinval op je televisie krijgt. Met elektrische raamdecoratie kun je alles op de automatische piloot doen. Zo kun je met een afstandsbediening vanuit je luie stoel je elektrische rolgordijnen dicht doen, kun je met een speciale sensor de decoratie automatisch laten sluiten als de zon gaat schijnen, en kun je zelfs de raamdecoratie op de rest van je smart home aansluiten. Erg handig als bijvoorbeeld de raamdecoratie op een moeilijk bereikbare plek hangt. Voor meer informatie kun je je laten informeren door Somfy, een specialist op het gebied van elektrische raamdecoratie.

Moderne inrichting

Elektrische raamdecoratie is niet alleen erg praktisch, het is ook erg mooi. Tegenwoordig is elektrische raamdecoratie namelijk in allerlei kleuren en soorten te verkrijgen, waardoor je het perfect kunt matchen met de stijl in jouw woning. Raamdecoratie kan namelijk in het zicht hangen, waardoor het een grote invloed heeft op de sfeer in huis. Pas alles aan op jouw smaak, zodat het een extra sfeerverhogende factor in jouw woning kan zijn. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren, type stof of structuren. De ene kleur past beter in de woonkamer, terwijl je een andere kleur beter vindt passen in de slaapkamer. Pas de decoratie aan op de stijl in de betreffende ruimte, en je zal merken dat het een mooie toevoeging aan je interieur is.

Veiligheid

Elektrische raamdecoratie heeft bovendien meerdere kenmerken die bijdragen aan de veiligheid. Allereerst is dat het feit dat de raamdecoratie geen koordjes meer heeft. Omdat alles elektrisch gaat hangen er geen koordjes meer aan om handmatig te bedienen, en dat is erg kindvriendelijk. Kinderen willen graag met alles spelen, en kunnen de koordjes ook als speelgoed zien. Een ander belangrijk voordeel op het gebied van veiligheid, is dat je op afstand je decoratie kan bedienen. Zo kun je op vakantie eenvoudig je rolgordijnen eens open en dicht doet, waardoor het lijkt alsof er iemand thuis is. Dat maakt je woning minder gevoelig voor een inbraak. Zo weet je zeker dat je kunt kiezen voor de raamdecoratie die je mooi vindt.

Je kunt de elektrische rolgordijnen bovendien aansluiten op je bestaande smart home netwerk, waardoor je het in combinatie met je verlichting op afstand aan en uit kan zetten. Als je je hele woning kunt bedienen vanaf je smartphone, dan hoort de raamdecoratie daar natuurlijk ook bij. De producten van Somfy werken op het systeem van TaHoma, en dat is eenvoudig te koppelen aan bekende netwerken Alexa of Google Home.

Wil jij graag weten wat de mogelijkheden zijn van elektrische raamdecoratie? Laat je dan eens informeren door een specialist en ga op zoek naar de raamdecoratie die goed in jouw woning past. Je gaat merken dat elektrische raamdecoratie zo veel fijner is dan reguliere decoratie. Veel plezier!

Elektrische raamdecoratie
Geen reactie's

Geef een reactie