Volmaakt babygeluk

Volmaakt babygeluk

De meeste vrouwen stralen wanneer ze zwanger zijn en dat is vrij logisch. De ontwikkeling van een embryo naar een volgroeide baby is immers elke keer weer een godswonder! Dit natuurlijke proces wordt door menig zwangere vrouw dan ook nauwkeurig bijgehouden door middel van een zwangerschapskalender, die van week tot week aangeeft in welk stadium de groeiende vrucht zich op dat moment bevindt. In de laatste paar maanden – de foetus is inmiddels levensvatbaar – beginnen vele zwangere vrouwen last te krijgen van ‘nesteldrang’: het hele huis moet worden opgeruimd en schoongemaakt, de babykamer moet in orde worden gemaakt en alle spullen die nodig zijn voor de babyuitzet moeten worden aangeschaft.

Baby op komst

Bij een babyuitzet moet worden gedacht aan een kraampakket, babykleding babyverzorgingsproducten en benodigdheden voor de babykamer. Men kan ervoor kiezen om alles nieuw te kopen, maar misschien is het ook handig om bepaalde spullen voorlopig te lenen, zodat de kosten voor de babyuitzet niet te hoog oplopen. Er zijn tegenwoordig vele babyuitzet lijsten in omloop die geraadpleegd kunnen worden, opdat de spullen die onontbeerlijk zijn voor de babyperiode niet vergeten zullen worden om aan te schaffen. Hoewel dergelijke lijstjes erg praktisch zijn, is het hoe dan ook nuttig om zelf mede te beslissen welke spullen daadwerkelijk nodig zijn. Zo wordt bijvoorbeeld een fopspeen op sommige lijsten als ‘onmisbaar’ gemarkeerd, maar wanneer de borstvoeding goed op gang is en de baby op verzoek gevoed wordt, is een fopspeen geheel overbodig. <a href=”https://www.lalecheleague.nl/borstvoeding-abc/artikel/111-fopspeen-en-borstvoeding”>Borstvoedingsdeskundigen</a> waarschuwen zelfs voor de nadelige effecten van de fopspeen op het borstvoedingsverloop.

Babykleding

Bij de aanschaf van babykleding is het belangrijk om te letten op het materiaal waaruit de kledingstukken zijn vervaardigd. Natuurlijk textiel, zoals wol en katoen, verdient de voorkeur boven nylon of acryl. Voor de babyuitzet zijn de volgende kledingstukken in maat 50/56 aan te bevelen: 5 rompertjes, 5 truitjes, 5 broekjes, 5 paar sokjes, 2 katoenen mutsjes, een vestje en een jasje. Uiteraard kan de babygarderobe naar believen aangevuld worden met diverse andere schattige kledingstukken voor de allerkleinste. Bovendien is het erg leuk om zelf babykleding te maken!

Babyverzorgingsproducten

Hoewel er tegenwoordig verschillende merken babyverzorgingsproducten te verkrijgen zijn, is het echter verstandig om voor een merk te kiezen dat uitsluitend natuurlijke ingrediënten in haar producten verwerkt. De babyhuid is immers nog zo teer en gevoelig en moet daarom met uiterste voorzichtigheid behandeld worden. Om de baby te verschonen is een commode, die voorzien is van een aankleedkussen met een zachte hoes eromheen, aan te bevelen. Een commode bevat meestal een aantal laden waarin onder meer luiers en babykleding kunnen worden opgeborgen.

Een babykamer?

Een babykamer zal voorzien zijn van een wieg of ledikant met alles wat daarbij hoort, zoals (hoes)lakentjes, dekentjes en een slaapzakje. Bedenk echter wel dat de baby – na negen maanden in de buik van de moeder te hebben doorgebracht – het liefst voortdurend in de nabijheid van mama is om zich geborgen te voelen. Bovendien was het vroeger heel normaal dat een baby bij de ouders in bed sliep. De geborgenheid kan overdag worden voortgezet door de baby in een draagdoek mee te nemen. De veiligheid die de baby in een draagdoek ervaart beïnvloedt de ontwikkeling van de allerkleinste op een zeer positieve manier.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.