Sporten hoeft geen geld te kosten

Sporten hoeft geen geld te kosten

Als je een abonnement hebt op de sportschool, dan kan dat flink in de papieren lopen. Met de huidige lockdown is het niet eens mogelijk om te sporten zoals je gewend bent. Je abonnement bij basic fit opzeggen kan dan een volgende stap zijn, maar dat is natuurlijk helemaal aan jezelf. Misschien wil je het sporten in de sportschool namelijk op een later moment weer combineren met alle andere sportactiviteiten die je onderneemt. Zoals jullie weten ben ik een echte wandelaar (en ren ik ook nog steeds een aantal kilometers) en daardoor ben ik ook al een hoop overtollige kilo’s kwijtgeraakt. Er zijn echter nog veel meer dingen die je kunt doen en het hoeft heus niet altijd geld te kosten. Ik zet ze voor je op een rijtje.

Hardlopen

App installeren op je telefoon, lekker Spotify lijstje op en gaan met die banaan. Er zijn verschillende (gratis) apps te vinden die voor je bijhouden hoeveel km je hebt gelopen en ook de routes, zodat je later kunt zien waar je ook alweer precies bent geweest. De volgende keer kun je dan bijvoorbeeld net een andere kant op gaan…beetje sightseeing tijdens het sporten doet ieder mens goed. En nog een hele fijne tip: loop lekker door het bos. De natuur doet je goed…en je kunt er ook je hoofd eens goed leegmaken.

Touwtje springen

Als je 7,5 minuut touwtje springt, dan kost dit je net zoveel moeite als dat je 1,5 km zou moeten hardlopen. Het lijkt misschien een makkie, maar het kan dus best tegenvallen. Denk dus maar niet dat je in één keer die volle 7,5 minuut vlot achter elkaar kunt touwtje springen. Stel dat je 1 uur lang zou touwtje springen, dan heb je zo’n 1300 calorieën verbrandt. Leuk weetje toch? En misschien zelfs wel een uitdaging?

Fietsen

Fietsen is een sportactiviteit waar de meeste mensen nog van genieten ook. Er zijn op het internet talloze fietsroutes te vinden, welke zeker als het mooi weer is fantastisch zijn om te rijden. Je kunt er overigens ook een sociale activiteit van maken. Misschien heb je wel een vriend of vriendin die nadenkt over het sport abonnement opzeggen en in plaats daarvan dus zelf naar alternatieven op zoek is.

Traplopen

Woon je in een flat, dan is het een goed idee om wat vaker de trap te nemen in plaats van de lift. De meeste mensen lopen wel naar beneden, maar naar boven nemen ze vaak de lift. Zonde, want ook hier kun je echt wel een sportactiviteit van maken. Natuurlijk neem je ook de boodschappentas mee naar boven, zeker als deze wat zwaarder is. Alleen maar goed voor je armspieren!

YouTube

Op YouTube kom je een heleboel work outs tegen en deze zijn vaak nog gratis te bekijken ook. Doe de ene dag eens wat BBB oefeningen en kies de volgende dag voor een yoga les. De mogelijkheden zijn eindeloos…en je kunt het gewoon thuis doen, in je eigen veilige omgeving. Heerlijk! Ook leuk om een keertje samen met de kinderen te doen, mits niet al te ingewikkeld!

Gratis sporten
Geen reactie's

Geef een reactie