Rijd in stijl zonder blut te gaan: Drie dingen om te overwegen voor je een tweedehands auto koopt

Rijd in stijl zonder blut te gaan: Drie dingen om te overwegen voor je een tweedehands auto koopt

Iedereen wil graag een mooie auto hebben die niet alleen aan al zijn behoeften voldoet, maar er ook van buiten stijlvol uitziet. Maar soms kan het kopen van een nieuwe auto erg duur blijken te zijn, en je maandelijkse budget aantasten. In zulke situaties kan het kopen van een tweedehands auto een kosteneffectieve oplossing zijn. Als je een tweedehands auto belgie wilt kopen, overweeg dan de drie dingen die in dit artikel besproken worden om de beste waar voor je geld te krijgen.

Het eerste en belangrijkste waar je op moet letten is de kilometerstand van de auto. Mensen richten zich meestal op hoe oud de auto is, maar soms is een vijf jaar oude auto in een betere staat dan een twee jaar oude auto omdat hij minder kilometers heeft gemaakt.

Tenzij het nieuwere model enkele opmerkelijke upgrades heeft in vergelijking met zijn voorganger, kun je altijd gaan voor een oudere auto die minder of evenveel kilometers heeft als het nieuwere model. De motor en andere onderdelen in een auto met een lagere kilometerstand zullen in betere staat zijn, en zo’n auto zal weinig onderhoud vergen, wat je in de toekomst veel geld zal besparen.

Het tweede waar je op moet letten is de betrouwbaarheid van de persoon/onderneming van wie je een tweedehands auto koopt. Soms kunnen mensen grote gebreken aan hun auto verbergen om een betere doorverkoopwaarde te krijgen, maar als je met die auto gaat rijden, zul je dat euvel eerst moeten laten verhelpen, en dat kost je heel wat.

Daarom moet je altijd overwegen een auto te kopen van een bekende wederverkoper zoals myway. Nog een voordeel van kopen bij een bekende wederverkoper is dat ze een grotere keuze aan mogelijkheden hebben, en je kunt er een kiezen die bij je budget en je behoeften past.

Het derde dat je moet overwegen is de soort brandstof die de auto verbruikt. Sommige auto’s zijn volledig elektrisch, sommige rijden volledig op benzine, en sommige zijn hybride. De elektrische opties zijn zeer energiezuinig en kostenbesparend, maar ze kunnen ook wat onbetrouwbaar zijn. Als de batterij van een EV auto leeg raakt terwijl je op de openbare weg bent, stopt je auto en moet je de wegenwacht bellen om naar het dichtstbijzijnde oplaadstation gesleept te worden.

 Kies je daarentegen een auto die helemaal op benzine loopt, dan kun je een paar liter brandstof in de kofferbak bewaren en die gebruiken als je auto zonder brandstof komt te staan. De auto’s die op broeikasgassen rijden zullen echter veel CO2 produceren, wat het milieu sterk vervuilt. Bovendien zullen de brandstofkosten ook duur zijn in vergelijking met een EV.

We raden je aan een elektrisch-benzine hybride te kopen die in geval van nood op benzine kan overschakelen, maar voor normaal gebruik elektrische energie gebruikt om je geld te besparen.

Nu je weet waar je op moet letten voor je je volgende tweedehands auto koopt, welke auto zul je dan kopen? Laat het ons weten in de commentaren jouw indrukken en in welke auto’s bent u het meest geïnteresseerd.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.