5 factoren die je moet overwegen voor je een waterontharder koopt

Waterontharder kopen

5 factoren die je moet overwegen voor je een waterontharder koopt

Hard water is water met een hoog gehalte aan calcium en magnesium. Als hard water blootgesteld wordt aan hitte of zuurstof, laat het kalkaanslag achter die ernstige problemen kan veroorzaken.

Het is niet alleen ondoeltreffend voor schoonmaken en wassen, maar kan ook de sanitaire uitrusting beschadigen, en nadelige gevolgen hebben voor je gezondheid.

Waterontharders zijn een eenvoudige en effectieve oplossing voor het hard water probleem. Ze verwijderen calcium en magnesium uit hard water en zetten die om in natrium-ionen, waardoor zacht water ontstaat.

Zacht water is beter voor de gezondheid en veroorzaakt geen problemen met verstopping en kalkaanslag. Dit zorgt er dan ook voor dat je minder vaak de kalkaanslag moet reinigen in de badkamer, en is goed voor de levensduur van verschillende apparaten in huis.

Het vinden van de ideale waterontharder voor je huis is geen gemakkelijke opgave. Online kom je tientallen, zo niet honderden, soorten waterontharders tegen. De keuze kan erg moeilijk zijn, maar we zijn er om je te helpen!

We vertellen je over vijf belangrijke dingen die je moet overwegen voor je een waterontharder koopt, zodat je er een kunt kiezen die perfect aan je behoeften voldoet en je lang van dienst zal zijn!

Hardheidsgraad van het water

De hardheidsgraad van het water is de hoeveelheid mineralen die opgelost zijn in een volume-eenheid water. Als je een waterontharder kiest die alleen water met een lage hardheid behandelt, zal hij voor jou ondoeltreffend en nutteloos zijn. Er zijn waterhardheidsstrips die je kunt gebruiken om de waterhardheid te controleren.

Grootte van waterontharder

De grootte van een waterontharder bepaalt hoeveel water hij in een bepaalde tijd kan behandelen. Als je een klein gezin hebt en een kleine hoeveelheid water nodig hebt, kun je een kleinere waterontharder kiezen. Heb je een grote hoeveelheid zacht water nodig, ga dan voor deze met een  grotere inhoud.

Installatiekosten

De rpijs van installatie is meestal maar een klein bedrag. We raden aan om eerst een wateranalyse te laten uitvoeren, en om een offerte te laten opmaken. Een waterontharder zelf installeren is mogelijk, maar erkende installateurs doen dit vaak sneller, en zo bespaar je jezelf ook  een pak zorgen.

Functies en gebruiksgemak

Als je niet erg vertrouwd bent met de techniek en werking van waterontharders, is het beter dat je een waterontharder kiest die gemakkelijk te bedienen en te onderhouden is. Er zijn een aantal waterontharders in de handel die volautomatisch zijn en intuïtieve tiptoetsbediening hebben, en die heel weinig onderhoud vergen. Basisonderhoud zoals schoonmaken en bijvullen zal nog steeds nodig zijn, en je moet leren hoe je dat moet doen.

De bouwkwaliteit en duurzaamheid

Koop een waterontharder altijd van een vertrouwde en bekende firma. Als je hem koopt zonder op de bouwkwaliteit te letten, krijg je hem misschien goedkoop, maar hij zal niet lang meegaan, en je zult hem steeds weer moeten laten vervangen.

Als je waterverzachter van een vertrouwde fabrikant koopt, zal hij weinig onderhoud vergen en lang werken. Daardoor hoef je je geen zorgen te maken dat je om de paar jaar je waterontharder moet laten repareren of vervangen.

Een waterontharder voor je huis kopen is iets anders dan een ander huishoudelijk apparaat kopen, en je moet alle hierboven besproken factoren evalueren en overwegen voor je er zelf een koopt. Deze post kan je koopgids zijn voor het kiezen van de juiste soort waterontharder.

Nu je klaar bent om je waterontharder te kopen, veel succes en we hopen dat je een goed exemplaar vindt!

Waterontharder kopen
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.