De perfecte woonplats: Vijf tips die je kinderkamer naar een hoger niveau tillen

De perfecte woonplats: Vijf tips die je kinderkamer naar een hoger niveau tillen

Heel belangrijk dat je speciale aandacht besteedt aan de inrichting ervan als je wilt dat je kind er gelukkig en op zijn gemak is. Als je kind zijn slaapkamer niet mooi vindt, zal het het moeilijk vinden er tijd door te brengen en er altijd bezorgd, bang en ongelukkig zijn, wat uiteindelijk zijn groei en geestelijke gezondheid zal beïnvloeden. Als de kamer van je kinderen goed ontworpen, ingericht en georganiseerd is met meubels in kinderthema, zoals die van La Redoute, een goed kleurenschema en hun lievelingsspullen zoals speelgoed en tekenfilmposters, zullen ze er graag tijd doorbrengen en er gelukkig en gezond blijven.

In dit artikel geven we vijf tips waarmee je van je kinderkamer een wonderland kunt maken waar ze graag tijd doorbrengen en spelen. Deze tips zijn gebaseerd op de aanbevelingen van wereldberoemde inrichtingsdeskundigen, en zijn bewezen om een positieve verandering in je kinderkamer te brengen.

Tip #1: Laat zoveel mogelijk lege ruimte over als je kunt. Gebruik in plaats van een tweepersoonsbed een stapelbed. In plaats van gewone stoelen en tafels te gebruiken, gebruik je opvouwbare. Een ruime slaapkamer geeft je kind meer ruimte om te spelen, te leren en met gemak rond te zwerven. Kinderen zijn rommelig, dus zullen ze altijd meer ruimte in hun kamer nodig hebben om hun spullen zoals speelgoed en boeken neer te zetten. Zelfs kleinere slaapkamers kun je ruim laten lijken door een goede indeling en keuze van de juiste meubels.

Tip#2: Voeg meer kleur toe. Als je de kamer van je kinderen inricht met hun lievelingskleur, zullen ze zich verbonden voelen met hun kamer en er meer tijd doorbrengen met spelen, lezen en slapen. Je kunt je kind vragen naar hun lievelingskleur, en als ze er geen mening over hebben, kies dan roze of hemelsblauwe kleuren, want de meeste kinderen houden van deze kleuren. Het juiste soort kleurenschema kiezen is heel belangrijk omdat je kind zich er gelukkig, comfortabel en zelfverzekerd door zal voelen en het zal helpen bij hun lichamelijke en geestelijke groei. Je kunt meer kleur aan de kamer van je kinderen toevoegen door kleurrijke meubels te zetten, de muren te schilderen, schilderijen toe te voegen en een kleurrijk tapijt te gebruiken.

Tip #3: Leg een schildersdoek in hun kamer. Kinderen zijn creatief en ze vinden het heerlijk om te tekenen en te schilderen. Tekenen en schilderen zijn gezonde en leuke bezigheden die je kind weghouden van TV en smartphone scherm, en waarmee ze in hun kamer quality time kunnen doorbrengen. Schilderen en tekenen zal ook de mentale capaciteit en motorische vaardigheden van je kinderen verbeteren, waardoor ze uiteindelijk beter presteren op school en succesvoller zijn in het leven.

Tip#4: Houd het uit de buurt van lawaai. Net als ieder van ons hebben ook kinderen een grote hekel aan lawaai. Zoek een plek in je huis waar het minste lawaai is en bouw daar je kinderkamer. Een rustige en stille omgeving zal ervoor zorgen dat je kinderen ongestoord kunnen slapen, spelen en studeren.

Maak hun kamer echter niet geluiddicht. Dit is een veelgemaakte fout die de ouders vaak maken, en het kan tot vreselijke gevolgen leiden omdat ze niet meer kunnen horen wat hun kinderen aan het doen zijn. Als er geen andere mogelijkheid is dan geluidsisolatie, plaats dan een intercom systeem of een microfoon, zodat je altijd op de hoogte kunt zijn van wat er in de slaapkamer van je kinderen gebeurt.

Tip#5: Maak de kamer babyproof. Zorg ervoor dat er geen scherpe of kleine voorwerpen in hun kamer aanwezig zijn. Kinderen eten graag willekeurige dingen die ze overal vinden, en dat kan in sommige gevallen tot verstikking en ernstige gevolgen leiden.

Controleer of allerlei meubels zoals bed of tafels in de kamer van je kinderen geen scherpe hoeken hebben. Als je ergens een scherpe hoek ziet, maak er dan onmiddellijk werk van door ze met een schuurpapiertje glad te strijken of dat meubelstuk helemaal uit de kamer te verwijderen.

Let er ook op dat er geen hard voorwerp zoals een LEGO-blokje of een stuk metaal op de grond ligt. Deze voorwerpen kunnen een verwonding veroorzaken als je kind er per ongeluk op stapt. Als een plek in hun kamer nat of glad is, veeg dan het vocht weg om ze te beschermen tegen uitglijden of vallen. Zorg er tenslotte voor dat er geen schadelijke chemicaliën en medicijnen in de kamer aanwezig zijn waar je kind bij kan. Je moet er ook voor zorgen dat er geen gevaar voor een elektrische schok in de kamer is. Plaats daarvoor stopcontacten op een hogere plaats, zodat ze er niet aan kunnen komen.

Nu je op de hoogte bent van tal van dingen waar je op moet letten bij het inrichten en inrichten van je kinderkamer, welke ga je als eerste toepassen om de woonervaring van je kinderen te verbeteren?  Laat het ons weten in de reacties.

Perfecte kinderkamer
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.