Hoe kies je de juiste zakelijke rekening?

Hoe kies je de juiste zakelijke rekening?

Een zakelijke rekening kiezen is niet altijd even makkelijk. Het aanbod is tegenwoordig enorm groot. Niet alleen van traditionele banken, maar ook van digitale aanbieders. Dusdanig groot dat je hierdoor misschien een tikkeltje overweldigd raakt. Want hoe weet je nu welke rekening voor jou de beste keuze is? Waar let je op?

Hoewel het niet verplicht is om een zakelijke rekening te openen, zien we toch dat heel veel bedrijven en zzp’ers dit doen. Dat heeft verschillende redenen. Op de eerste plaats omdat het een professionelere uitstraling geeft. De klant ziet de naam van het bedrijf staan bij de overboeking. Daarnaast ook omdat het meer overzicht biedt. Je beschikt direct over alle nodige gegevens voor bijvoorbeeld de belastingaangifte. Tijd dus om de sprong in het diepe wagen en een rekening te openen. Met behulp van de volgende tips gaat dit zeker lukken.

Soort bank

Eerst is het goed om na te denken welk soort bank goed bij jou past. Tegenwoordig zijn er immers tal van banken beschikbaar. Van de traditionele banken zoals ING en ABN AMRO tot online banken zoals bijvoorbeeld Knab. Er is eigenlijk geen goed of fout. Toch bieden beide banken wel verschillende opties aan. Daarom is het belangrijk om te weten welke bank voor jou het meest geschikt is.

Voor grotere bedrijven die veel transacties maken en vaak met hoge bedragen werken, raden wij doorgaans een traditionele bank aan. Dit omdat hierop bij online banken vaak limieten gelden. Daarnaast is het goed om naar eventuele nodige extraatjes te kijken. Heb je bijvoorbeeld meer bankproducten nodig? Dan is die traditionele bank inderdaad een logischere keuze.

Een online bank is vooral geschikt voor bedrijven die niet al te veel nodig hebben, maar wel baat hebben bij enkele eenvoudige digitale functionaliteiten. Ook heeft dit een financieel voordeel. Doordat online banken namelijk niet fysiek in het straatbeeld aanwezig zijn, kunnen ze hun prijzen zo laag mogelijk houden.

Rood staan

Denk er ook goed over na of je het belangrijk vindt om rood te kunnen staan. Dit zal altijd een discussiepunt blijven. Velen vinden dat je niet rood zou moeten kunnen staan. Dit wordt immers al snel als geld beschouwd, waardoor men niet meer uit de rode cijfers komt en zich wel scheel moet betalen aan de rente. Echter, rood staan kan ook voordelen bieden. Bijvoorbeeld als je merkt dat je je geld veelal later ontvangt dan dat alle maandelijkse lasten worden afgeschreven. Hierdoor kan er een korte periode zijn waarin je moet overbruggen tot je geld er is. Een klein beetje rood kunnen staan is dan wel zo prettig.

Duurzaamheid

Steeds meer bedrijven vinden het belangrijk om duurzaam te ondernemen. Dit wordt ook steeds meer van ze verlangt door de overheid. Ook bij het kiezen van een zakelijke rekening kan er op duurzaamheid worden gelet. Zo zijn er verschillende digitale banken waarbij je met het openen van je rekening ook het milieu kan ondersteunen. Triodos is een goed voorbeeld. Hier kan je dan ook geen zakelijke rekening openen als je met schadelijke stoffen werkt of in de bio-industrie werkzaam bent. 

Zakelijke bank kiezen
Geen reactie's

Geef een reactie