Waarom wij Morris laten vaccineren

Waarom wij Morris laten vaccineren

Onze Morris is een baas! Hij is inmiddels zes maanden oud en heeft dus in zijn leven al een vijftal prikken moeten ondergaan op het consultatiebureau. Schreeuwen de meeste baby’s het uit als het metaal in de dijbeentjes gezet wordt, Morris trekt zich er niets van aan en ondergaat de prikken gelaten. Heel even kijkt hij verwijtend naar de mevrouw van het consultatiebureau en vervolgens vragend naar ons. Daarna gaat hij gewoon weer door met kruipen en rollen. Een beetje uitsloven voordat hij zijn schone romper weer aan moet.

Laten Vacccineren

Zoals je kunt lezen hebben Fleur en ik ervoor gekozen om Morris vanaf het begin te laten vaccineren. Naast het feit dat er in onze directe omgeving ouders zijn die niet vaccineren was het voor ons eigenlijk een logische stap om Morris deze “vreselijke prikjes” te laten ondergaan. Het is namelijk nog vreselijker om je kind dagenlang ziek te laten zijn of misschien wel te zien sterven aan iets simpels als de mazelen. Mazelen dodelijk? In extreme gevallen kunnen mazelen een hersenontsteking veroorzaken die bijna altijd fataal is. Dat zou voorkomen kunnen zijn door zo’n simpel prikje!

Ik vind dat je de ballen uit je broek moet schamen als je je kind niet laat vaccineren. Naast het feit dat je je bloed eigen kind blootstelt aan een voorkombaar risico, stel je ook anderen bloot aan potentieel dodelijke ziekten! Dat risico is klein, doordat als het goed is 90,2% van de tweejarigen volledig is gevaccineerd, maar wat dacht je van alle kinderen onder de twee die op verjaardagen, op de kinderopvang en tijdens het samen spelen? Inderdaad, die hebben nog niet alle prikken gehad en staan dus bloot aan het risico dat je vanuit welke overtuiging dan ook hebt genomen.

Onrechtmatige daad

Ik wil eigenlijk niet stoppen bij het de ballen uit je broek schamen. Eigenlijk zou het juridisch getoetst moeten worden of ouders die een dergelijk risico nemen een onrechtmatige daad plegen en daarmee dus mogelijk strafbaar zijn. Zij nemen willens en wetens het risico om anderen ziek te maken en gaan daarbij een gratis door de overheid beschikbaar gestelde oplossing uit de weg. Het is best moeilijk te achterhalen wie de bron van een eventuele uitbraak is geweest, maar de techniek hierin is vrij ver. Je zou dus kunnen denken aan “zware mishandeling” en eventueel “dood door schuld”. Het klinkt vreselijk, dat weet ik, maar soms moet wie niet horen wil maar voelen.

Zoals ik al zei is de vaccinatiegraad 90,2%. Dit terwijl een “gezonde” vaccinatiegraad 95% is. Dit alles en nog veel meer is na te gaan in het Jaarverslag Rijksvaccinatiepragramma Nederland 2017 Vooral personen met een bepaalde geloofsovertuiging en individuen met irreële angsten inzake overheidsinmenging zorgen ervoor dat de veilige 95% niet gehaald wordt. Ook steeds meer ongefundeerde verbanden tussen vaccinatie en autisme zorgen voor angst bij jonge ouders. Angst die nergens voor nodig is, omdat deze bewering keer op keer wetenschappelijk is weerlegd.

Het is een kleine moeite

Wat ik dus eigenlijk wil zeggen tegen alle nieuwe ouders en ouders van kinderen die nog niet gevaccineerd zijn is dat het de meest verantwoordelijke keuze is voor jou, je kind en jouw omgeving om dit wel te doen. Het is een kleine moeite en zorgt misschien voor een paar dagen ongemak. Dat ongemak staat in het niets tegen het leed dat je anderen aandoet door niet te vaccineren. Ik ben echt heel erg benieuwd naar jullie mening. Zijn jullie kinderen wel gevaccineerd of niet? En als het antwoord niet is, wat zijn dan je overwegingen geweest?

vacccinatie
Vaccineren

Misschien vind je dit ook interessant...

Geen reactie's

Geef een reactie