Hoe oud is je baby als hij kan staan?

Hoe oud is je baby als hij kan staan?

Hoe oud is je baby als hij kan staan?

Afgelopen weekend waren Fleur en ik bij de broer van Fleur op bezoek. Morris was middelpunt van de belangstelling en was alleen maar aan het schateren en lachen. Toen de broer van Fleur en ik buiten stonden om even van het mooie weer te genieten klonk er een harde gil van binnen uit de huiskamer. “Rob kom snel!” Nu is het gelukkig niet ver lopen naar de huiskamer, dus ik stond binnen een paar tellen binnen. Ik was gelukkig net op tijd om Morris tegen de salontafel te zien staan. Onze kleine man is al een tijdje bezig met staan, maar tot nu toe alleen met ondersteuning en heel kort. Nu stond hij helemaal zelfstandig en ook nog eens best wel lang. Hierdoor rees de vraag: Hoe oud is je baby als hij kan staan?

Hij is super sterk in zijn benen

Ik heb het dan niet over zelfstandig opstaan natuurlijk. Ook daar is ons wonderkind nog een beetje te jong voor. Ook voor gewoon staan is Morris betrekkelijk jong. Hij is echter super sterk in zijn benen en ook de spieren in zijn rug kunnen rechtop staan/leunen tegen tafel of in onze armen gewoon hebben. Normaal gesproken moeten baby’s dit kunnen vanaf een maand of zeven tot negen.

Morris slaat hier wel een paar dingen over en af en toe ben ik best angstig dat hij hierdoor dingen in zijn ontwikkeling gaat missen. Hij rolt al wel om, maar kan nog niet terug rollen. Dit ziet er enorm grappig uit, maar zorgt ook voor een hoop frustratie. Hij slaapt sinds deze week liever op zijn buik dan op zijn rug en rolt ook steeds terug in die positie. Ook zijn voorkeurspositie op zijn linker zij is niet meer nummer één.

Door het gebrek aan grip ook hier één brok frustratie

Ook is hij aan het beginnen met tijgeren. Hij neemt de positie aan om te gaan kruipen, maar heeft geen flauw idee wat hij met zijn armen moet doen. Zijn voeten glijden daardoor steeds weg en door het gebrek aan grip ook hier één brok frustratie. Hij blijft het gelukkig wel proberen, dus onze zoon is geen opgever! Wel moet hij nog een beetje push ups doen om sterkere armen te krijgen. Ik weet nu al dat hij dan voor hij zes maanden is, lekker door de kamer sjeest.

Your Wishes

Om ervoor te zorgen dat onze lieve zoon zijn heupen, benen en rug niet overbelast proberen we Morris niet te motiveren om te vaak te gaan staan. Als we hem optillen strekt hij namelijk zelf al zijn benen en is het bijna onmogelijk om hem in een zitpositie te krijgen. In zo’n geval leg ik hem neer in mijn armen en probeer ik met afleiden te zorgen dat hij niet gaat protesteren. Als hij het echt graag wil laat ik hem spelenderwijs staan en daarna vallen op mijn borstkas om zijn reflexen te oefenen. Alles natuurlijk zonder hem pijn te doen.

Ieder kind ontwikkelt op zijn eigen manier

Ieder kind ontwikkelt op zijn eigen manier. Het is goed mogelijk dat Morris zijn motoriek sneller ontwikkelt dan bijvoorbeeld zijn spraak of emotie. Dat moet allemaal nog blijken natuurlijk. We laten het gewoon op z’n beloop en proberen spelenderwijs te komen tot een opvoeding waar Morris het meeste aan heeft. Iedere ouder vindt het speciaal als zijn of haar kind iets eerder kan dan de regel. Toch wacht ik met spanning af wat de ontwikkeling van onze baby allemaal met zich mee gaat brengen!

Misschien vind je dit ook interessant...

1 Reactie
  • Waarom mogen mannen niet huilen? - Rob van Laere
    Geplaatst op 00:39h, 25 juni

    […] in mijn ogen als ik kijk naar dingen die Morris doet. Of hij nou probeert te kruipen of wanneer hij zijn eerste keer rechtop staat, Rob heeft een Fisherman’s friend […]

Geef een reactie