Het Ronald McDonald Kinderfonds. Voor ouders die er altijd voor hun kinderen willen zijn

Het Ronald McDonald Kinderfonds. Voor ouders die er altijd voor hun kinderen willen zijn

Al enige tijd spookt het door mijn hoofd dat ik meer met mijn blog moet doen dan alleen maar zenden. Ik geef jullie advies, neem jullie mee in de ontwikkeling van Morris en geef af en toe een inkijkje in het leven van Fleur en mij als ondernemer met een kind. Dat is natuurlijk heel fijn, maar met meer dan duizend lezers per maand vond ik dat ik wel iets meer kon doen dan dat. Daarom heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb ik het Ronald McDonald Kinderfonds gevraagd of ik iets voor ze kon betekenen. Al vrij snel kreeg ik van hen een reactie dat ze erg blij waren met mijn vraag en dat we samen gingen nadenken over hoe we dit aan gaan pakken.

 

Doe iets goeds voor andere ouders

 

De eerste stap die we gezet hebben is een link naar de doneerpagina van het Ronald McDonald Kinderfonds op mijn homepagina. Op deze manier hoop ik mijn lezers aan te sporen om als zij er aan denken, iets goeds te doen voor andere ouders. Je kan op de pagina kiezen om éénmalig te doneren of om maandelijks een bijdrage te doen. Deze gift draagt vervolgens bij aan het samenzijn van families tijdens vaak hele moeilijke periodes. De Ronald McDonaldhuizen tellen samen 252 kamers. Dit betekent dat iedere nacht 252 gezinnen op loopafstand van hun zieke kind kunnen zijn!

De Ronad MCdonaldhuizen zijn volledig afhankelijk van vrijwilligers. 1900 vrijwilligers maken het bestaan van de huizen, huiskamers en vakantiehuizen tot een echt thuis weg van huis in een periode waarin veel gezinnen dit ook echt nodig hebben. Dit gebeurt net zoals bij een normaal gezin waar buren, ooms, tantes, opa’s en oma’s bijspringen als dat echt nodig is. Deze vrijwilligers zorgen dagelijks dat alles reilt en zeilt.

Dat we toch bij elkaar konden zijn vond ik heel erg geruststellend

 

Zelf heb ik gelukkig nog nooit gebruik hoeven maken van één van de kamers van een Ronald McDonaldhuis. Wel heb ik tijdens de zwangerschap van Fleur gemerkt hoe belangrijk het is om dichtbij je geliefden te zijn in vaak onzekere perioden. Tijdens de drie opnames die Fleur had tijdens haar zwangerschap kon ik altijd op de kamer blijven slapen. Vaak na enig aandringen en alleen als er geen andere patiënten binnen zouden worden gebracht. Dat we toch bij elkaar konden zijn vond ik heel erg geruststellend.

 

Uiteindelijk kregen we een kerngezonde zoon die super snel ontwikkelt. Niks mis mee dus. Maar dat kan zomaar anders worden. Zoals jullie weten was Morris de afgelopen dagen aardig verkouden. Morris’ verkoudheid begon ‘s avonds. Hij kreeg koorts en begon zomaar uit het niets hulpeloos te hoesten. Fleur was al bezig met huisartsenposten en wat als onze baby naar het ziekenhuis moet? Ik moest er niet aan denken als dat daadwerkelijk zo zou zijn. Zo’n klein ventje dat moederziel alleen in zo’n bedje ligt daar. En dat wij als ouders hem ook nog eens achter zouden moeten laten, omdat we natuurlijk zelf ook nog moeten slapen. Vreselijk lijkt me dat. En dan de rit naar huis. Samen in de auto met op de achterbank een lege Maxi-Cosi.. Voor mij als vader is dat een situatie die ik liefst niet zou hebben.

 

Voor ouders die er altijd voor hun kinderen willen zijn

 

Als ouder zijnde wil je natuurlijk altijd zo dicht mogelijk in de buurt van je eigen kind zijn. Gelukkig biedt Ronald McDonald Kinderfonds deze mogelijkheid aan ouders van zieke en gehandicapte kinderen. In de dertien Ronald McDonaldhuizen die in de buurt staan van academische ziekenhuizen en een aantal streekziekenhuizen met een bovenregionale functie kunnen ouders 365 dagen per jaar terecht. In dat huis gaat het leven dan gewoon verder. Ouders kunnen er doen zelf hun boodschappen, koken hun eigen eten en maken zelf schoon. Broertjes en zusjes kunnen er spelen, tv kijken en even de vervelende situatie omtrent hun broertje of zusje vergeten.

Ik hoop echt dat ik nooit gebruik hoef te maken van de faciliteiten die het Kinderfonds biedt. Toch vind ik het een geruststellende gedachte dat dit geweldige initiatief er is en dat zij zich iedere dag weer inzetten voor ouders die er altijd voor hun kinderen willen zijn. Zeker als ze op hun kwetsbaarst zijn.

Papablogger Ronald McDonald Kinderfonds

Misschien vind je dit ook interessant...

Geen reactie's

Geef een reactie