Vijf huisaanpassingen die je beter niet zelf kunt doen

Vijf huisaanpassingen die je beter niet zelf kunt doen

Als je een eigen huis hebt dan kan het nog weleens gebeuren dat je zaken moet moderniseren of verbouwen. Veel kan en mag je gewoon zelf doen, maar toch is het verstandig om bepaalde zaken te laten doen door een specialist. Dit omdat het op deze manier gewoon écht goed gebeurt of omdat het heel zwaar werk is. Ook wil het nog weleens zo zijn dat er een wet is die voorschrijft dat je iets niet zelf mag doen.

Asbest laten verwijderen

Gezien het gezondheidsrisico is het niet verstandig om asbest zelf te verwijderen. Ook mag je oppervlakten groter dan 35 vierkante meter niet zelf verwijderen. Persoonlijk ben ik van mening dat ook kleinere oppervlakten door een professional aangepakt zouden moeten worden. Wat gaat verwijderen van asbest kosten? Dat ligt helemaal aan de oppervlakte en de locatie van de asbest. Vraag daarom een paar offertes aan en vergeet niet subsidies asbestsanering te checken. Dit kan een aardige kostenbesparing opleveren!

Een warmtepomp laten plaatsen

Een warmtepompinstallatie kan een aardige besparing op je energierekening opleveren. Daarnaast is het een betere keuze voor het milieu. Het zelf plaatsen van een warmtepompinstallatie is goed mogelijk, maar het is echt een rotklus die je beter over kunt laten aan een specialist. De tijd die je kwijt bent aan het plaatsen van zo’n apparaat kun je beter gebruiken of geld te verdienen om de installateur te betalen. Daarnaast is de techniek dermate specialistisch dat de marge voor fouten vrij hoog is. Niet zelf doen dus, maar lekker uitbesteden

Een dakkapel laten zetten

Bij het plaatsen van een nieuwe dakkapel moet er veel gebroken worden aan het dak en is de kans groot dat er blijvende schade aan de constructie van het huis overblijft. Daarbij is er vaak een hijskraan nodig om de nieuwe dakkapel op het dak te krijgen. Tel daarbij op dat de nieuwe dakkapel ook nog eens wind- en waterdicht geplaatst moet worden en je hebt daar het antwoord op de vraag waarom je hier beter een pro in kan huren. Na het plaatsen heb je wel weer een zee van ruimte en extra isolatie voor je woning. Dat mes snijdt dus aan twee kanten.

Muren uitbreken is vakwerk

Dit is een werkje waarvan de meeste kerels zeggen: “Dat uitbreken van die muur doe ik zelf wel”. Maar de mannen vergeten vaak te checken of er een leiding door de muur loopt, of de muur dragend is en of er misschien schadelijk materiaal in de muur verwerkt zit. Om ernstige schade aan je huis of je gezondheid te voorkomen is het dus aan te raden ook hier niet zelf te gaan klooien, maar om er een professional voor in te huren.

Gasleiding verleggen

Komt er een nieuwe keuken of ga je een muur breken, dan is de kans groot dat je een gasleiding moet verleggen. Het is niet verplicht een gasleiding door een gespecialiseerd bedrijf te laten verleggen, maar verstandig is het wel. Probeer niet zelf te gaan klooien met brandbaar materiaal en zaken die er uiteindelijk voor kunnen zorgen dat je huis kan ontploffen. Laat dit over aan een gespecialiseerd bedrijf en heb voor de rest van de tijd dat je in dit huis woont in ieder geval het vertrouwen dat het goed zit.

Specialist inhuren voor klus
Geen reactie's

Geef een reactie