Tips bij het doneren aan een goed doel

Tips bij het doneren aan een goed doel

Ben je van plan om aan een goed doel te doneren? Wat mooi! Misschien zit je al na te denken over hoeveel geld je kunt missen. Wist je dat het ook anders kan? Goede doelen kunnen altijd steun in de vorm van een geldbedrag gebruiken dat zullen we niet ontkennen. Maar er zijn nog veel meer manieren waarop een goed doel geholpen is. Wij zetten ze voor je op een rijtje, zodat jij kunt doneren zoals je wilt.

Kijk in je kast

Er zijn genoeg goede doelen die spullen nodig hebben. Sommige goede doelen zijn gebaat bij kleding. Denk bijvoorbeeld eens aan goede doelen die zich inzetten voor daklozen of mensen die simpelweg heel weinig hebben. Maar er zijn ook goede doelen die kleding ophalen en deze kleding vervolgens terugzien in een geldbedrag. Dat wordt door partners geregeld die zo niet alleen duurzaam bezig zijn, maar ook een spin in het web kunnen zijn. Kijk dus eens in je kast en verzamel de kleren die je niet meer draagt. Als je kleding wilt doneren aan een goed doel dat zich inzet voor bijvoorbeeld daklozen, moet de kleding natuurlijk nog wel in goede staat zijn. Maar verder maakt dat niet zoveel uit.

Verzamelen oude apparatuur

Nog een manier om te doneren aan een goed doel is door oude apparatuur te doneren. Denk daarbij aan oude telefoons, computers, monitors en printers. Loop eens door je huis en verzamel alle oude apparatuur die je kunt vinden. Wat wordt er gebruikt en wat kan er weg? Waarschijnlijk kan er een hoop weg. We bewaren over het algemeen veel te veel spullen die uiteindelijk nooit meer gebruikt worden. Dat is best wel zonde, want goede doelen nemen deze gebruikte spullen graag van je over. Ook hier kunnen goede doelen namelijk een geldbedrag krijgen voor de hoeveelheid spullen die ze ontvangen. Zie het als een handige manier van opruimen en iets doen voor het goede doel tegelijkertijd!

Sporten voor het goede doel

We hebben nog een mooie tip voor hoe jij je kunt inzetten voor het goede doel. Naast de duurzame manier van kleding en apparatuur doneren, hebben we ook een hele sportieve manier om te doneren aan een goed doel. En nee, daarvoor hoef je heus niet super sportief te zijn. Uiteindelijk gaat het om de inzet. Je kunt samen met een groep mensen een sponsorloop organiseren waarmee jullie geld ophalen voor het goede doel. Deze groep mensen kan bestaan uit klasgenoten, collega’s, vrienden en familie. Jullie laten je per rondje of kilometer dat jullie rennen sponsoren door mensen uit jullie omgeving. Zo doneer je aan het goede doel door te sporten. En het is ook nog eens een super leuke ervaring.

Doneren goed doel
Geen reactie's

Geef een reactie