HelloFresh Dagboek dag 4 Shakshuka met rundertartaar

HelloFresh bord opmaak

HelloFresh Dagboek dag 4 Shakshuka met rundertartaar

Zoals jullie donderdag al konden lezen in mijn dagboekaankondiging, ben ik begonnen aan een HelloFresh dagboek. Vandaag pas het eerste verslag. Woensdag kregen we namelijk de boxen van HelloFresh binnen, maar vanwege drukte had ik geen tijd om een heel artikel te schrijven. Gelukkig hadden we de makkelijke dozen van HelloFresh al binnen, anders hadden we ook geen tijd gehad om te eten! De recepten die wij vanaf woensdag hebben gegeten waren allemaal super lekker en eenvoudig te bereiden. Ideaal voor als je vaak in tijdnood zit, zoals wij.

Klaar voor de strijd

Gisteren stond de Shakshuka met rundertartaar op het menu. Er passeerden al eerder gerechten waarvan ik de naam niet kende de revue, maar om een of andere manier heeft de naam van dit gerecht voor mij een aanstekelijke werking. Het geeft je een soort “ik ben klaar voor de strijd gevoel”. Ik heb dan ook veelvuldig Shakshuka!!! geroepen… Inmiddels is de lol er wel weer een beetje af en is Shakshuka gewoon een Arabische groentestoofschotel..

In dit geval een groenteschotel met Aubergine, ui, rode paprika en tomaat en gepocheerde ei. Op de eenvoudige bereidingskaart staat duidelijk met tekst en plaatsjes uitgelegd hoe je van de losse ingrediënten een overheerlijk avondmaal kunt maken. De ingrediënten op hun beurt zitten allemaal bij elkaar in een handig kartonnen doosje, dus je hoeft niet moedeloos te zoeken naar kwijt geraakte ingrediënten.

Wat de boer niet kent, dat eet hij niet is dus geen optie

Ik ga jullie eerlijk zeggen: ik was van te voren wel een beetje bang voor de avond dat we Shakshuka gingen eten. Ik had hiervoor pas een paar keer aubergine gegeten en welke bij zijn verstand zijnde kok pocheert nu de eieren in het gerecht zelf?? En dat is dus het mooie van HelloFresh. Je leert elke keer nieuwe kooktechnieken en als je echt eet wat het recept je dicteert, dan leer je ook nieuwe dingen eten. Wat de boer niet kent, dat eet hij niet is dus geen optie. In dit geval wordt het dus wat de boer niet kent, dat leert hij eten.

Mensen die mij kennen weten dat ik heel kieskeurig ben met eten. Rob die aubergine en gepocheerde ei eet? Onmogelijk! Ik heb dus echt wel wat stappen moeten zetten voordat ik met Fleur de afspraak maakte om alle gerechten onaangepast te koken. Wie a zegt moet ook b zeggen, dus enigszins met lood in mijn schoenen ging ik aan de voorbereidingen. Bij dit recept was dat vrij simpel, namelijk groente snijden. Dit kan zonder kennis van snijtechnieken, maar het is wel fijn als je weet hoe je een aubergine snel in blokjes snijdt of hoe je een ui snippert.

Hoe smaakt het schatje?

De rest van het recept was simpel te volgen. Logischerwijs volgde de stappen zich op en door de duidelijke uitleg had ik binnen rap tempo de stappen doorlopen. Wat volgde was een gerecht wat ik nog nooit had gemaakt en waarvan ik geen idee had hoe het zou moeten smaken. Het zag er wel etenswaardig uit en ook het huis rook overheerlijk! Tijd dus om de borden op te maken en onze andere moeilijke eter van een maaltje te voorzien. Hoe smaakt het schatje?

Lekker, maar er had van Fleur minder peper door gemogen. Ook had ik doordat ik het laatste deel van het recept verkeerd had begrepen de eieren te lang gepocheerd, maar anders dan dat, zeker vaker! Aangezien Fleur niet zo makkelijk over smaakbeleving praat zal ik ook mijn mening nog even geven.

Als je het gerecht opgemaakt op je bord ziet liggen is het echt fotowaardig. De rode peper die door het gerecht zit zorgt voor een licht pittige bijsmaak die ervoor zorgt dat je de andere groentesmaken beter tot je neemt. Je proeft overduidelijk de verse ingrediënten zoals paprika, aubergine en ui Ook de rundertartaar met komijn en paprikapoeder past perfect bij het gerecht. Ook ik zal dit gerecht zeker vaker op tafel zetten.

Misschien vind je dit ook interessant...

Geen reactie's

Geef een reactie